Как да заличим последиците от недоспиване

3800
Как да заличим последиците от недоспиване
Снимка: iStock

Безсънната нощ има пагубен ефект върху нас. Сънят е необходим за поддържане на адекватно внимание и концентрация и за нормалното функциониране на паметта. Всеки знае какво е чувството след безсънна нощ. Общите симптоми на изтощение на тялото могат да включват главоболие, което се причинява от прекомерно количество стимули, липса на почивка и често дехидратация. Ето начините, които ще ви позволят да продължите работата си или ежедневните си дейности дори и след като сте крайно недоспали през нощта.

Безсънна нощ: 7 метода, които ще помогнат и ще донесат облекчение

1. Първо: кафе. Метод, познат от дълго време и често използван от много хора в нормалните им ежедневни дейности. Но какъв вид кафе да изберем, за да ни изправи наистина на крака? За предпочитане черно, от машина. Разтворимите кафета, въпреки че имат по-добър вкус, съдържат много по-малко кофеин, отговорен за събуждането на тялото. 

2. Енергийните напитки също могат да бъдат полезни, т.е. енергия. Те съдържат големи количества кофеин (средно 32 г на 100 мл), което значително надвишава количеството кофеин, което може да се намери във всяко домашно кафе.

3. Студеният душ също може да бъде на краката ви бързо. Нека не се страхуваме от водата, нека просто отидем под студен душ само за 1-2 минути. Събуждане и събуждане гарантирано. За да стимулирате по-добре цялото тяло, можете да редувате студен и горещ душ. 

4. Безсънната нощ обикновено е времето, когато се дехидратираме. Или забравяме да пием необходимото количество течности, или злоупотребяваме с алкохола, който изхвърля всички важни вещества от тялото. Пиенето на много вода ще ви позволи да мислите ясно и трябва да облекчи главоболието ви. 

5. За закуска трябва да хапнете нещо засищащо, вид витаминна и енергийна бомба, която ще ни даде тласък да продължим дейността си. Закуската обаче не може да бъде мазна и трудно смилаема, защото само ще влоши способността ни да функционираме. Най-добре е да ядете нещо лесно смилаемо, но съдържащо много микро и макро елементи и витамини. Препоръчваме комплекта грейпфрут + плодове. В грейпфрутите можете да намерите до 90% вода, много хранителна стойност и лесно смилаем протеин. Малък протеинов бар пък ще ни даде енергия и ще осигури правилната доза въглехидрати. 

6. Ако имате време за това, направете кратка почивка и дрямка. Само 30 минути сън могат да ви накарат да се почувствате много, много по-добре. Когато се събудите, може да не почувствате промените веднага, тъй като все още ще изпитвате желание да продължите да спите. След известно време обаче концентрацията, вниманието и енергията се появяват отново като съобщение за страхотна краткосрочна регенерация.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com