Как да запазите кожата си здрава и блестяща през лятото?

1356
Как да запазите кожата си здрава и блестяща през лятото?
Снимка: iStock

1. Пийте повече вода и вземете повече „хранителни вещества за красота“

Изгледът и дори усещането на кожата ни са пряко отражение на нашата диета и начина, по който се отнасяме към тялото си. Ето защо е важно да пиете достатъчно вода всеки ден, за да хидратирате кожата си и да поддържате баланса на влагата в кожата си. Освен това трябва да направите всичко възможно да се храните здравословно и да се заредите с храни, които осигуряват основни „хранителни вещества за красота“ за здрава кожа като витамин С, аминокиселини и антиоксиданти, които са много важни за поддържането на здрава кожа, стимулиране на растежа на колаген, и също така предпазване на кожата от преждевременно стареене. Сега, когато става дума за пиене на вода, още по-важно е да обърнете специално внимание на това колко вода пиете през летните месеци, тъй като по-топлото време и изпотяването ще ви изложат на още по-голям риск от дехидратация.

Страхотна МАСКА с авокадо за суха кожа

2. Сменете своя зимен овлажнител

По време на по-студените зимни и пролетни месеци не е необичайно жените да предпочитат да използват по-богат кремообразен овлажнител, за да поддържат кожата хидратирана и защитена.

Но когато навън е по-топло, може да откриете, че този тип по-плътен овлажнител може да ви се стори „твърде тежък“ или дори може да започне да запушва порите ви и това е, когато смените нещата и изберете по-лек овлажнител, който все още предлага същото ниво на хидратация и защита. Що се отнася до марките, имате богат избор с отлични съставки, така че всичко ще зависи от вашите лични предпочитания, когато решавате кой да закупите. Въпреки това винаги е хубав бонус, когато можете да намерите ежедневен овлажнител за лице, който съдържа SPF за допълнителна слънцезащита, и е добре също да се придържате към овлажнители на водна основа, които са формулирани със съставки като алое вера, които могат да помогнат за подхранване и успокояват кожата ви, като същевременно осигуряват още по-дълготрайна хидратация.

Ето какво причинява настръхналата кожа и какви сигнали ви дава тялото ви чрез нея

3. Борете се с акнето по тялото преди да е започнало

Лятото идва с повече изпотяване и това може да създаде идеалната буря за досадни и потенциално сериозни кожни заболявания, като акне по гърба, гърдите, дупето и общо акне по тялото, което може да ви накара да се почувствате кофти, когато е време да покажете малко кожа.

Сега, когато става дума за акне по тялото, тази поговорка е много вярна: ''Една грам превенция струва половин килограм лечение." Така че, за да предотвратите появата на акне по тялото през по-горещите летни месеци, трябва да предприемете превантивни мерки, като например да свалите тези потни дрехи за фитнес възможно най-скоро и да отидете под душа веднага след тренировка. Също така не забравяйте да използвате антибактериален гел за тяло със съставки като салицилова киселина, която може да помогне за унищожаването на определени бактерии, причиняващи акне по тялото и обриви. И накрая, ако акнето по тялото ви е по-тежко, трябва да помислите за посещение при дерматолог за локален или перорален антибиотик с рецепта, който може да помогне за разрешаването на кожния ви проблем навреме за сезона на потниците

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Неправилното дишане: Много подценявано, но ето до какви проблеми води

Дженифър Лопес настоява за деца от Бен Афлек: Реакцията на актьора

Как най-лесно се маха боя за коса от лицето?

5 признака, че пиете твърде много кафе

Как да се справим с безсънието причинено от стрес?

Защо жените се нуждаят от повече сън от мъжете?

4 правила за съхранение на храна в хладилника, за които може би не знаете

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com