Как лесно и бързо да отворим вино, ако нямаме тирбушон

29536
Как лесно и бързо да отворим вино, ако нямаме тирбушон
Снимка: iStock

Представете си колко разочароващо би било за вас да си купите хубава бутилка вино, да се приберете у дома, нетърпеливи да вкусите от ароматите от чашата си и не след дълго да разберете, че сте скрили тирбушона от себе си и не успявате да го намерите.

Знаете ли как да процедирате в една такава ситуация? Днес ще ви разкрием трикове за бързо и лесно отваряне на виното тогава, когато не разполагате с тирбушон.

Как се отваря виното без тирбушон?

Един от методите, които най-често биват прилагани, е натъпкването на тапата в самата бутилка. За тази цел коркът трябва да се разреже много внимателно, така че да не се порежете. Оставете бутилката на напълно гладка повърхност. Може да си помогнете с дървена лъжица или друг предмет, с който да избутате тапата навътре, прилагайки натиск.

Съвети: Кое сирене да изберем за любимото си вино

Виното е една от любимите напитки на хората по цял свят. Ако и на вас ви е любима, то сигурно я предпочитате за своите домашни партита....

Един от най-приложимите методи, е напъхването на тапата в бутилката. За целта разрежете хоризонтално тапата с остър и тънък нож. Поставете бутилката на гладка повърхност, най-добре на пода.

6 начина да направите виното по-вкусно

Има обаче и друг трик за вадене на тапата, без да разполагате с тирбушон. За тази цел се използва обикновен ключ. Идеята му е същата като на първия. Отново става въпрос за избутване на тапата навътре.

Този метод не е сред най-предпочитаните, защото и сами знаете, че повърхността на ключовете е доста мръсна, а използвайки ги за отваряне на бутилката, рискувате да влязат в контакт с винената напитка.

Лекар разкри опасностите от пиенето на чаша вино всеки ден

Дори една-единствена чаша вино, консумирана редовно, може да активира развитието на опасни заболявания. Наистина ли чаша червено вино ...

Сред най-разпространените методи обаче си остава този със стената. Не всеки дръзва да го прилага, защото се страхува да не повреди интериора у дома. Ще ви разкажем малко по-детайлно как точно се случват нещата.

Най-напред вземете една кърпа и с нея обвийте дъното на бутилката. До стената долепете дебела книга, учебник или каквото друго имате под ръка. Започнете да удряте дъното на бутилката в книгата, но внимавайте, за да не счупите бутилката.

По този начин се създава налягане и не след дълго коркът сам излиза от бутилката. Когато тапата се е показала наполовина, може да си помогнете с ръце. Не е желателно да насочвате бутилката към себе си или към други хора, защото от налягането тя може да нарани както вас, така и останалите.

Разбира се, тези трикове са за онези моменти, в които не успявате да откриете тирбушона. Ако попаднете в такава ситуация, може да пробвате и сами да се уверите, че споделените методи действат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да пишем по-бързо на клавиатурата

Как да пишем по-бързо на клавиатурата

Защо трябва да избягваме газираните напитки?

Трябва ли да накисваме зеленчуците във вода, сода за хляб или оцет?

Неправилното дишане: Много подценявано, но ето до какви проблеми води

Дженифър Лопес настоява за деца от Бен Афлек: Реакцията на актьора

Как най-лесно се маха боя за коса от лицето?

5 признака, че пиете твърде много кафе

Как да се справим с безсънието причинено от стрес?

Защо жените се нуждаят от повече сън от мъжете?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com