Как можем да следим денонощно температурата на болното дете

1467
Как можем да следим денонощно температурата на болното дете
Снимка: iStock/Guliver

Високата температура е истински кошмар за всеки родител, особено на по-малките деца. Когато детето е под 4 години, тя може да предизвика фебрилни гърчове.

Понякога високата температура може да продължи и с дни. Тя е симптом, че детето се бори с вирусна инфекция, но трябва да се следи редовно, тъй като може да премине над критичните 39 градуса. В такъв момент сме сигурни, че искате да имате термометър, който да е залепен на детето и да ви извести, когато тя се покачи.

Какво трябва да направим, ако счупим термометър с живак вкъщи

Никога не използвайте прахосмукачка за почистване на живак. Прахосмукачката ще увеличи експозицията. Никога не използвайте метла за по...

Тази мечта вече е факт. На пазара можете да откриете термометър, който може да се залепи за подмишницата на детето. Единственото условие е да инсталирате безплатно приложение на смартфона си. Така можете постоянно да следите температурата на детето.

Също така, можете да следите заболяванията на детето и да вземете превантивни мерки. Хубавото е, че то ви известява с аларма, когато температурата се покачи много.

Със смарт термометър ще можете с абсолютна точност да проследите температурата, дори детето да се движи. Всички знаем, че когато децата започнат да се чувстват по-добре, стават и по-активни. Много родители се притесняват, че това може да повлияе на смарт термометрите, но такава опасност няма. Устройството измерва температурата прецизно, без значение дали детето спи или играе.

Също така, не е нужно да се притеснявате, че подобен термометър ще стои прекалено дълго с детето. Корпусите са направени от медицинска пластмаса, а металната част от медицинска стомана. Това намалява риска от появата на алергия или раздразнение.

Може би единственият минус е, че при смарт устройствата им трябва известно време да загрее, около 15 минути. Това от своя страна може да бъде изнервящо, особено когато рязко се е влошило, а пък не сте използвали термометърът от дълго време. Това обаче е само за първия път, когато се използва. След това ще измерва данните веднага и коректно.

Как да почистите и дезинфекцирате термометър

Колкото и да зависим от термометрите, за да ни информират за здравето ни, ако не ги почистваме правилно между различните употреби, те с...

Принцип на работа:

•         Термометърът се залепва с лепенки, които са хипоалергенни. Те не причиняват болка при отлепване, но през цялото време държат термометъра на мястото му. Също така, могат да се използват многократно.

•         Получавате и директна информация на телефона си чрез домашната wi-fi мрежа. Самият термометър се зарежда през USB зарядно, като го включите в контакта.

•         Към всеки един подобен термометър има и инструкции. Хубаво е да ги следвате първоначално, за да можете да свикнете с употребата му. Във всички случаи един такъв термометър е голямо облекчение за родителите. Той е до тях в най-трудните моменти и им помага да се справят с положението, колкото и трудно да бъде то.

 

37 градуса вече не се счита за нормална телесна температура

Човешкото тяло е интересно, променя се постоянно и с годините забелязваме много промени, които сме смятали за нормални, но лекарите веч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com