Как най-бързо да почистим надраскани очила?

13946
Как най-бързо да почистим надраскани очила?
Снимка: iStpck

Възможно ли е да почистим надраскани очила?

Дълбокото увреждане на стъклата на очилата е необратимо и за запазване на зрението, тяхната подмяна ще бъде най -добрият изход.

Как най-бързо да почистим надраскани очила:

1. Хранителна сода с вода. Тази паста и с помощта на памучен тампон, може да се премахне малък слой материал, като по този начин намалява дълбочината на драскотината. Но абразивните свойства на содата просто ще добавят нови щети.

Как да приготвите и използвате тази паста: Направете паста от сода за хляб и вода. Нанесете сместа върху надрасканата повърхност с кръгови движения, оставете за 10 секунди и след това изплакнете със студена вода. За този метод е необходимо да се избере щадяща не -абразивна, без да избелва паста за зъби.

Как правилно да почистите очилата си, за да не ги повредите?

2. Паста за зъби. Използвайте паста, без да има избелващи свойства, за да не навредите на лещите. Въпреки това, частиците на дори обикновената паста ще повлияят агресивно на очилата. Нанесете пастата върху цялата повърхност на очилата с мека кърпа или памучна подложка. Важно е да направите това бързо, като избягвате изсушаването на пастата. Оставете пастата за зъби за няколко минути и я елиминирайте от повърхността на стъклото с вода или средство за почистване на очилата.

3. Премахване на драскотини на очила с оцет или алкохол

Разрежда се оцет или медицински алкохол със сода, втриете сместа в лещите на очилата, след което се препоръчва да се изплакне с вода и да се избърше с парцал от микрофибър.

Каква е опасността? Ако има допълнителни покрития на вашите очила, например, защита срещу синя светлина или ултравиолетово излъчване, хидрофобна или антистатична слой, можете да им се сбогувате. Драскотините няма да отидат никъде, но в допълнение към това лещите могат да бъдат замъглени. Между другото, с тази ядрена смес рискувате да развалите рамката.

Почистване на очила с паста за зъби - премахнете всички драскотини

Общи рискове от домашното отстраняване на драскотината по очилата

Нито едно полиране няма да спаси стъклото на очилата, което се е появило. Дори ако полирате очилата, за да блеснете, драскотината може да стане по -малко забележима, но няма да изчезне. Първо, по време на активното почистване на очилата можете да направите драскотини по-дълбоки, мръсотията ще започне да се натрупва в тях. Това може да доведе до увеличаването им.

Второ, лещите могат да бъдат замъглени, техните оптични свойства ще се влошат, в резултат на това очилата ще престанат да гарантират нормална корекция. Визията ще бъде изложена на риск, в допълнение ще се появят астенопични явления - главоболие, повишена умора, постоянно пренапрежение на цялата визуална система.

Важно! Не се опитвайте да се отървете от драскотините в домашни условия, ако не искате най -накрая да развалите очилата. Ако драскотините и разпръскването се появят върху очилата ви, има смисъл да помислите за закупуване на нови.

Не забравяйте, че вашето здраве е по-важно!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как най-бързо се сваля биреното коремче?

Кошмари в японското метро: кои са чиканите и какво правят с момичетата

От мини до макси: Какво можете да се каже за една жена по дължината на полата й?

Тези храни не трябва да се ядат на празен стомах

10 храни, които трябва да добавите към диетата си, ако имате косопад

Виц на деня: Аз не мога

Как за запазим свеж дъх през целия ден?

Диетолози разкриха дали е полезно да се ядат плодове на закуска

Виц за добро утро: Срещнали се

Вечно стихотворение от Петя Дубарова

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com