Как реагират домашните любимци на лошите хора?

5485
Как реагират домашните любимци на лошите хора?
Снимка: iStock/Guliver

Животните са много по-чувствителни от нас. Заради това те почти безпогрешно идентифицират злите хора и скритите завистливи врагове. Опитайте се да забележите особеното поведение на кучетата и котките, на което се спираме по-долу.

Агресия

Първото и най-очевидно поведение в случай, че домашният ви любимец е нервен и неадекватен, е проявата на агресия. Кучетата лаят, ръмжат. Котките могат да атакуват без предупреждение или да съскат. Те са по-непредвидими от кучетата.

Важно е да познавате природата на самото животно. Факт е, че кучето може да лае на всички като цяло, а котката може да се втурне към всеки гост. Ако вашият домашен любимец не винаги проявява агресия, тогава трябва да внимавате.

Кое е най-опасното куче в света – не му попадайте в лапите

Игра на криеница

Понякога животното може просто да се скрие. Това е знак, че е уплашено. Тук отново е важно да разберете колко нормално е това за вашата котка или куче. Ако домашният любимец винаги прави това - ок, но ако той обикновено не се крие, тогава трябва да разгледате по-отблизо човека, който го е изплашил.

Особено важно е да се внимава с тези хора, които принуждават агресивното животно да се скрие. Това вече може директно да информира, че от такъв човек трябва да се страхувате, защото той не само плаши вашето куче или котка, но напълно потисна тяхната сила.

Други знаци

Случва се и животното да не ни пуска някъде, когато се каним да тръгнем с неприятен за животното човек. Котките могат да се хвърлят към собственика, а кучетата да хленчат. Като цяло, опитайте се да забележите абсолютно всички нестандартни действия на животното, които не са в съответствие с неговите навици.

Ако животното е спокойно или се протяга към човека, това означава, че той не е лош. В по-голямата част от случаите животните не грешат.

Кои са кучетата с най-силно обоняние?

Защо се случва това?

Това не е истинска магия, според много учени. Факт е, че ядосаните или много срамежливи хора развиват много адреналин под въздействието на подобни емоции. Домашните любимци го усещат. Те могат да усетят тази миризма, която говори за напрежението на човек. Поради тази причина определено не трябва да правите изводи за новия си познат от една среща. Може би той просто се страхува от вашия домашен любимец, така че котката или кучето реагират агресивно към него.

Експертите в областта на езотериката са сигурни, че физичните процеси и миризмите са верни, но енергията също е от голямо значение. Животните много добре усещат или дори виждат човешката аура. Най-вероятно те дори могат да видят отвън кои чакри не работят добре при всеки.

Има и мнение, че животните могат да реагират на изражението на лицето на човек, тембъра на гласа му. Те могат да определят настроението по интонация, сила на гласа, както и изражения на лицето и жестове. Особено добре е за кучета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com