Каква е тайната на японките за перфектна кожа

17149
Каква е тайната на японките за перфектна кожа
Снимка: iStock

Японците разполагат с дума, която точно и ясно изразява разбиранията им за перфектната кожа – mochi hada, от където идва и последната тенденция в бюти индустрията – mochi skin. Името произлиза от мочи – японски традиционен десерт, приготвен от оризово брашно. Докато при корейците е популярна почти прозрачната и озарена кожа, при японците се търси ефектът на силната хидратация, гладкостта и еластичността на кожата – точно като прочутият им оризов десерт. Философията на Mochi skin е да бъдем нежни към кожата си и да я подхранваме максимално добре.

1. Двойно почистване
За постигане на мочи ефект на кожата, едно от нещата, които трябва да започнете е да почиствате добре кожата си сутрин и вечер. За целта е необходимо да използвате почистващо масло или олио. Почистването на кожата всяка вечер е от изключително голямо значение, за да премахнете замърсяванията натрупали се през деня и грима, който слагате. Следващата стъпка е почистващата пяна или гел, с които да почистите кожата си в дълбочина. Можете да почиствате лицето си само вечер, но сутрините е необходимо да почиствате лицето си поне с един от почистващите продукти.

2. Тонирайте с японски лосион
Японските тонери или лосиони са напълно различни спрямо тези, които сме свикнали да използваме. Предназначени са да „бетонират“ влагата и са изключително богати на хиалуронова киселина, пептиди и други разкрасителни съставки. Японските тонери възстановяват и балансират нормалното pH на кожата и определено подобряват ефекта от продуктите, които биват използвани след това.

3. Лек овлажнител
Нанасянето на лек овлажнител ще хидратира и ще придаде един по-плътен вид на кожата. Хидратантен крем, гел или серум, какъвто и продукт да изберете да използвате, уврете се в състава на продукта и разбира се наблегнете на използването на японските продукти. Целта на тези продукти е да „запечата“ ефектът от предишните продукти, които сте използвали върху лицето си и да запази хидратацията на кожата. Учудващо, но някои от тези японски продукти са на по-ниски и достъпни цени, дори и от прочутите марки, които сме свикнали да използваме в ежедневието си.

4. Винаги използвайте SPF защита
Слънцезащитните продукти в Япония са едни от най-добрите на пазара. Използването на тези продукти е стъпка, която не се пропуска в рутината на J-beauty. Японските слънцезащитни продукти са леки, не много мазни, не оставят бели следи и нямат типичният аромат, който притежават много други слънцезащитни продукти. Другото, с което се различават японските слънцезащитни продукти е, че те притежават съставки като колаген и хиалуронова киселина.

5. Маска за лице през ден
Още една от тайните на японките за идеална кожа е използването на шийт маски за лице всеки ден. У нас, те все още са на високи цени, за да влизат в употреба ежедневно, но една добра алтернатива на това е използването на нощна маска за лице. Нощната маска за лице може да се нанася през ден или през два дни и да се спи с нея. Същевременно можете да обогатявате режима си и с 1-2 шийт маски седмично.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com