Какви цветя да държим в спалнята?

7405
Какви цветя да държим в спалнята?
Снимка: ErikaWittlieb / Pixabay

С течение на годините хората възприеха културата да имат растения в спалните, кабинетите или работните зони. Стайните растения или растенията за спалнята, за да бъдем по-конкретни, са повече от просто част от декора. Те внасят чист въздух, като намаляват замърсяването на въздуха; също така намаляват стреса и карат хората да се чувстват по-креативни. Прочетете, за да разберете кои са най-добрите растения за спалня, как да се грижите за тях и много повече.

Най-подходящите цветя за спалня

1. Мирна лилия

Кой не обича лилии? Особено когато могат да се държат в спалнята. Заедно с пречистването на въздуха, мирната лилия е известно, че повишава влажността в помещението, като по този начин ви осигурява необходимата влага. Едно нещо, което трябва да запомните за това растение е, че те са отровни и трябва да се пазят от деца.

2. Лавандула

Лавандуловите цветове и етеричното масло са известни със своите успокояващи свойства. Въпреки че не се счита за растение за спалня, е известно, че понижава кръвното налягане и нивата на стрес, поради което е сред най-добрите растения за спалнята. Ако се борите с безсънни нощи, поддържането на малко лавандулово растение за спалнята ще ви помогне да спите по-добре.

Сънувате едно и също отново и отново? Какво означава това?

3. Дамска палма

Дамската палма е елегантно, шарено, право растение, което може да добави стойност към вашата спалня. Поддръжката на това растение е безпроблемна и това, което го прави идеално за спални е, че те могат да растат до 18 инча. Така че, ако искате да покриете ъгъл на спалнята си, но все пак искате да го запазите фино, имате правилното решение.

4. Английски бръшлян

Английският бръшлян често се забелязва като градинско растение, тъй като е изключително ефективен при абсорбирането на бензол, ксилен и формалдехид. 

5. Дяволски бръшлян

Дяволският бръшлян е едно от най-добрите растения, които пречистват въздуха. Той е елегантен и може да бъде поставен и на вашата учебна маса. Тези растения изискват средна светлина и поради тази причина ги дръжте пред или близо до прозорец. Друго предимство на тези растения е, че са лесни за поддръжка.

Тези цветя не са КАПРИЗНИ и са много лесни за отглеждане

6. Змийско растение

Змийското растение или езикът на свекърва е страхотно растение за спалня, тъй като изглежда елегантно и подобрява качеството на въздуха. Освен че пречиства въздуха, змийското растение е сукулентно растение, което може да расте навсякъде. Тези растения имат способността да премахват вредни токсини като въглероден диоксид, бензен, формалдехид и др. от закрито.

7. Растение паяк

Ако в стаята ви има много светлина, растението паяк е най-доброто растение за отглеждане. Всеки знае, че растенията поддържат въздуха свеж и чист. Освен това растението паяк поддържа стаята достатъчно влажна, за да ви осигури най-добрата среда. Друг плюс е, че те са лесни за грижи и се държат предимно на закрито.

8. Гума Фиг

Каучуковото растение е друго растение, което разширява вашето пространство и е супер лесно за грижи, което го прави страхотно растение за спалня. Предимството на каучуковото растение, освен външния вид, са неговите антиалергични свойства. Това красиво изглеждащо растение поддържа въздуха свеж, лесно се отглежда и има противовъзпалителни свойства. 

9. Цвете гардения

Това са ароматни цветя, които обикновено се срещат в градините. Плюсът на това растение е, че може да ви помогне да регулирате съня си. Неговата есенция намалява шансовете за събуждане посред нощ. Ако търсите естествена помощ за лечение на безсъние, това би било по-добре от всякакви хапчета за сън.

6 цветя, които ще парфюмират дома ви

10. Алое вера

Познавате алое вера заради неговите противовъзпалителни свойства и вероятно заради многобройните му ползи за кожата. Най-голямата полза, която можете да добавите към това растение е, че ви помага да спите по-добре. Алое Вера освобождава кислород през нощта, което им помага да пречистват по-добре въздуха и ви помага да дишате по-добре.

11. Китайски евъргрийн

Ако търсите растение за спалня, което не се нуждае от много внимание, китайският евъргрийн е едно от най-добрите растения за спалня, които можете да имате във вашата спалня. Друг плюс на това растение е, че ще поддържа стаята свежа за вас, точно както името му. Това го прави едно от най-добрите растения за вашата спалня.

12. Бонсай дървета

Бонсай дърветата са чудесни за стайни растения и хората често ги държат в офиса или спалнята по избор. Не е изненада, че тези растения имат повече ползи за здравето, отколкото някой може да си представи. Освен че предизвикват креативност, тези растения имат физически и психически ползи за тялото, което ги прави едни от най-добрите стайни растения за спалнята.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com