Какви играчки да подберем за децата по повод предстоящите коледни празници?

2867
Какви играчки да подберем за децата по повод предстоящите коледни празници?
Снимка: toysforhealth.com

Коледа е точно зад ъгъла и децата вече са изпратили списъците си с желания на Северния полюс. Всяка година те с удоволствие четат и слушат историите за Дядо Коледа, който носи подаръци и ги пуска в коледните чорапи или под елхата. В същото време родителите им са изправени пред трудната задача да изиграят успешно ролята на Дядо Коледа. Купуването на коледни подаръци за деца никога не е било лесно, като се имат предвид толкова много неща, за които трябва да се мисли: осигуряване на достатъчен бюджет за коледното пазаруване, грижа за качеството на играчките и тяхната безопасност, купуване на подходящи за възрастта играчки и желание децата да имат онзи поглед на чиста радост и вълнение всеки път, когато отварят коледните си играчки. Списъкът с искания е доста дълъг, а времето изтича. Дали?

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изберете най-прекрасните играчки за своите деца тази година:

Не прекалявайте с покупките

С наближаването на празниците магазините за играчки са пълни с родители, баби и дядовци, лели, чичовци и други роднини, които търсят кукли, топки, пъзели, дървени играчки и други подобни неща, които смятат, че децата ще харесат. В резултат на това често се случва под коледната елха да има твърде много подаръци за малчуганите. Те определено са повече от щастливи и развълнувани да видят тези тонове играчки само за тях. Когато обаче има повече от един подарък, когато има купчина подаръци, децата не се съсредоточават върху подаръка, който току-що са отворили. Вместо това те просто се насочват към следващия подарък и следващия. Със сигурност не искате това да се случва. Затова се опитайте да не им давате повече от два подаръка в един ден, дори и да получат куп подаръци от различни хора. Разпределете отварянето на подаръците в рамките на няколко дни.

Изберете подходящи за възрастта играчки

Децата се радват на играчки, които могат да овладеят и които са подходящи за техния конкретен етап на развитие. Ето някои предложения за видовете играчки, от които децата се възползват най-много, докато преминават през различните етапи:

0-6 месеца - дрънкалки, ярко оцветени играчки, прикрепени към креватчето, които се въртят над бебето, докато звучи нежна приспивна музика, или интерактивни килимчета за игра.

6-12 месеца – играчки, които издават звуци, ярко илюстрирани книжки от плат или от твърд материал, плаващи играчки за вана, дървени играчки, колички за момчета, меки кукли или плюшени играчки за момичета.

1-2 години - Играчки за бутане/дърпане, блокчета, дървени играчки, топка, играчки за пясъчник, пъзели, музикални инструменти, книжки за оцветяване, кухненски комплекти и др.

2-3 години - тебешир, топка, големи лего или дървени пъзели, други дървени играчки, триколка, книги, кухненски комплекти и други играчки за домакинството, ксилофон и др.

3-5 години - Книги, пастели, книжки за оцветяване, тесто за игра, велосипед, комплекти за рисуване и живопис или настолни игри.

5+ години – Книги, настолни игри, дървени игри, пъзели, 3Д пъзели.

Изборът на играчка, която ще озари лицето на детето ви, може да бъде много забавен, но е важно да се има предвид безопасността

Не се доверявайте на скъпи и добре познати марки играчки, тъй като все още няма гаранция, че закупената играчка ще бъде безопасна. Ако детето ви е на етап да слага всичко в устата, играчките не трябва да съдържат малки части, които представляват опасност от задушаване. По-малките части, като очички и копчета, трябва да са здраво прикрепени към играчката. Когато играчката е прикрепена към връвчица, свободната дължина на връвчицата трябва да е по-къса от 300 мм, за да не представлява опасност от задушаване. Проверявайте за наличие на остри ръбове или точки, които могат да наранят детето ви. Освен това играчките трябва да са изработени от здрави нетоксични материали, които не се чупят лесно. Най-безопасните играчки са тези, които са изработени от естествени материали, като например все по-популярните дървени играчки, особено подходящи за по-малки деца. Те са с гладка повърхност, без остри ръбове и са изключително качествени.

Скъп, голям или не, не става въпрос за подаръка, а за мисълта, която има значение, гласи стара китайска поговорка

Подаръкът е знак на привързаност и любов, нещо, което трябва да се оцени. Затова направете подаръците си запомнящи се със специална опаковъчна хартия и панделки. И не забравяйте за персонализираните коледни картички. По-важното е да помогнете на децата си да открият истинската радост от даването.

Ако все още се чудите, каква играчка да закупите на малкото си съкровище, така че освен да го изненадате, то вие да спомогнете за подобряване на фината моторика, логическо мислене, разпознаването на цветове, форми, текстури и прочие. В онлайн магазина Toysforhealth.com ще намерите разнообразие от детски играчки, дървени пъзели, стратегически и логически игри, подходящи за всички възрасти, които са в състояние да зарадват вашите деца и да им осигурят поредица от вълнуващи приключения, които да държат тяхното съзнание будно и неукротимо.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com