Какви промени ще настъпят в тялото ни, ако откажем кафето

19133
Какви промени ще настъпят в тялото ни, ако откажем кафето
Снимка: MasterTux / Pixabay

Всеки почитател на кафето обикновено не може да започне пълноценно деня си преди първата глътка кафе. Хората, които започват деня си с чаша кафе, много трудно биха се отказали от тази енергизираща напитка. Обикновено тогава настъпват и промени в тялото ни, а какви са те – вижте в следващите редове.

Възможна е промяна в теглото

Диетолог: Ако комбинирате кафето с тези продукти, спрете да го правите!

Кафето е една от най-популярните напитки в света. За някои хора консумацията му е начин да се ободрят сутринта, докато за други то прос...

Кофеинът сутрин засилва метаболизма ни, а при рязкото му спиране е възможно да усетим леко покачване на килограмит, тъй като не изгаряме калориите толкова бързо. Но ако например си набавяте доазата кофеин чрез фрапета, латета и т.н. и решите да ги спрете – то тогава може дори да забележите отслабване, тъй като те съдържат повече калории.

Трудност при концентриране

Ако сте свикнали кафето да ви служи като средство, което ви спомага да се концентрирате по-добре върху задачите, котио трябва да изпълните, то в действителност е така. Кофеинът стимулира освобождаването на допамин и адреналин, а това от своя страна стимулира мозъчната дейност. Нормално е да изпитате трудност при концентрирането, докато не свикнете с липсата на кофеин.

Тревожност

Възможно е и да станете по-раздразнителни и тревожни, ако рязко спрете консумацията на кафе. Това ще се случи вследствие от резкия отказ от кофеина и химическия дисбаланс в мозъка от липсата му.

Кафето - ефективно средство срещу стареене

Това е една от най-популярните напитки в света. Но в какъв вариант да пиете кафе, за да получите най-много ползи за тялото? Кафето не е...

Тремори

Кофеинът стимулира нервната ни система, а когато спрем да снабдяваме организма си с него, е възможно да изпитаме тремори. Не бива обаче да се паникьосвате и стресирате, тъй като много малък процент от отказалите кафето се сблъксват с това.

Поява на главоболие по-често

Всъщност главоболието е считан за най-честия ефект от спирането на кофеина. Това е породено от разширяване на кръвоносните съдове и засилването на кръвообращението до мозъка. Нужно е време на организма ви да се адаптира към това и след като се случи, вече няма да страдате от главоболие поради липсата на кафе.

Липса на енергия

Доказано: Суперлек с кафе и мед мори кашлицата

Често досадната кашлица се оказва много упорита. Ново проучване установи, че комбинацията от мед и кафе е по-ефективна дори от лекарств...

Разбира се, повечето от нас са и с психическата нагласа, че без кафе не можемд а вършим пълноценно делата си, няма да имаме толкова енергия и т.н. И в началото наистина ще се чувстваме така. Много от хората си мислят, че една чаша кафе дневно ще ни снабди с нужната енергия за цял ден, но всъщност тя ни зарежда само за около 5 часа, след което започваме да се чувстваме по-уморени или мързеливи. Повечето от вас в началото ще усетят умората веднага след като се откажат от кофеина, но може да изпробват други алтернативи. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com