Какви са фобиите на всяка зодия

16638
Какви са фобиите на всяка зодия
Снимка: iStock

Фобията е патологичен страх. Интересно е, че той може да се обясни със зодиакалния знак, под който сте родени.

Овен

Това е най-активният знак. Те са изключително амбициозни и се стараят да завършат всичко от начало до край. За тях е немислимо да се провалят. Може би затова голяма част от тях страда от ателофобия – страхът да не правиш нещо правилно или страх, че не си достатъчно добър.

Телец

Може би това е един от най-апатичните значи. Обича комфорта, лукса, но не и промените. Затова и те страда от метатесиофобия – страх от промяна.

Близнаци

Те са вятърничави, често непостоянни и непоследователни. Когато се налага да вземат някакво решение за тях настъпва ужас и объркване. Ето защо може да се каже, че те страдат от десидофобия – страх от вземане на решения. Те се страхуват и от това да бъдат сами. Затова и често страдат от еремофобия – страх от самота.

Рак

Те държат наистина много на дома си. За тях максимата „Моят дом е моята крепост“ важи с пълна сила. Затова и тяхната фобия е агорафобия – страх от открити пространства или напускане на безопасното място.

Лъв

Най-странните фобии на света

Номофобия За номофобиите телефонът е нещо повече от устройство; това е затвор. Номофобията е страх да не останеш без мобилен телефон. ...

Те са в центъра на вниманието и не обичат да бъдат изолирани. Страдат от атикифобия или страх от провал. Винаги искат бъдат успешни и да са на гребена на вълната.

Дева

Хаосът наистина е мъчение за тях. Те обичат всичко да им бъде подредено – работа, социални контакти, любовни взаимоотношения. Те страдат от атаксофобия – страх от обърканост и бъркотия.

Везни

Те обичат да бъдат с хората, които обичат или пък с приятелите си. Ето защо техният страх е изолофобия – страх от изолация и самота.

Най-странните зависимости на човека

Какво понякога води до превръщането на невинното пристрастие в маниакална зависимост науката все още не е установила със сигурност. Въп...

Скорпион

Те са емоционални натури. Често се притесняват от това как ги възприемат другите и да не станат за смях. Именно и затова страдат от катагелофобия – страх да бъдеш осмян.

Стрелец

Рядко подрежи на контрол, тъй кат държи на своята свобода. Не обичат да следват правила, а младежките си години рядко поемат отговорности. Тяхната фобия е хипенгиофобия – страх от поемане на отговорности.

Козирог

Как да спрем епидемията от страх в обществото?

Разпространението на страх в обществото, който може да доведе до развитието на фобии, може да бъде спряно. До този извод са стигнали у...

Представителите на този знак са много дисциплинирани и интроспективни. Обичат комфорта и сигурността в дома и офиса си и не обичат да го напускат. Най-често страдат от агорафобия – страх от напускане на сигурно място, страх от открити пространства,както и коулрофобия – страх от клоуни.


Водолей

Те имат много страхове, но най-често се страхуват от провал в работата и личния живот. Имат още фобия от сериозно обвързване от рода на брака. Това се нарича ергофобия и гамофобия.

Риби

Рибите постигат успехи в живота и наистина могат да пробият навсякъде. Проблемите им са свързани когато трябва да говорят пред публика. Тази фобия се нарича гласофобия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com