Какви са предизвикателствата при отглеждането на бебе

1081
Какви са предизвикателствата при отглеждането на бебе
Снимка: Община Бургас

Влиянието на социалните промени върху семейното образование

Днес наблюдаваме значителни промени в семейната област. Формирането на нов тип личност, фокусирана върху материалната независимост, сигурност, предприемачество, води до популяризиране на развитието и самоусъвършенстването извън семейния кръг.

Топ 5 грешки, които може би допускате при правенето на бебе

1. Тези дни. Съвременната жена, благодарение на медиите, е добре образована по повод овулацията. Много жени, стремящи се към майчинст...

Това важи както за мъжете, така и за жените. В резултат на това такива процеси допринасят за дестабилизация, увеличаване на броя на нефункциониращите семейства. Промяната в ценностната система усложнява функционирането на семейството като социална институция, включително изпълнението на образователната функция.

Независимо от възрастта, човек иска да получи помощ и емоционална подкрепа от родителите си. Всички проблеми в областта на семейното образование, които предизвикват чувство на фрустрация, влияят негативно на емоционалното състояние, психическото и личностното развитие на детето.

Някои аспекти на възпитанието могат да доведат и до отклонения от хармоничното развитие на детето, например желанието за прекомерно попечителство или пренебрегване, игнориране на нуждите на детето, липса на последователност в поведението и образователните тактики на родителите, поставяне на надценени изисквания или техните очевидна липса, стремеж към всеобхватни ограничения, прекомерни забрани или разрешителност.

По правило системата на възпитание и стил на общуване във всяко семейство са индивидуални. Ако родителите са прекалено строги и взискателни, тогава детето често не иска да се учи, тревожи се за неуспехите, е прекалено податливо на похвали и осъждане. Ако детето живее в страх от обиди и наказания, то става отдръпнато, небрежно и неспособно за самозащита. Друга честа последица е желанието на детето да се утвърди по агресивен, конфликтен начин. Повишаването в атмосфера на студ и емоционално отхвърляне кара детето да изпитва липса на любов. Това е болезнено състояние, което влияе отрицателно върху развитието на характера.

Средно 47 лева на ден майчински надбавки плащани през 2020 година

47 лв. майчински надбавки средно на ден вземат родителите на бебета до годинка. Това показват данните на Националния осигурителен инсти...

Прекомерното попечителство също е много опасно. Родителите постоянно изпитват страх за детето и се опитват да го контролират през цялото време. Той е лишен от възможността сам да избира професии, защото чака заповеди или заповеди. Това води до нервност и неувереност в себе си, а понякога и до психически срив. В продължение на много години децата трупат гняв и недоволство, че пренебрегват интересите си и в резултат на това започват предизвикателно да нарушават забраните, да бягат от дома. 

Когато семейството има високи доходи, това също може да се превърне в родителски проблем. Основната трудност се крие в неспособността на възрастните да управляват правилно доходите си по отношение на детето. Излишъкът от материално богатство в този случай се комбинира с липса на усилия за възпитание на духовни нужди, в резултат на което личността на детето е сериозно увредена. Ако родителите печелят добри пари, техните деца несъмнено имат повече възможности за учене и отдих, но е изкушаващо да им се даде възможно най-голям опит, знания и умения във всички области на живота. Това води до нервно и физическо претоварване, висока умора и проблеми.

Говорейки за проблемите на съвременното семейство, не може да се пренебрегне проблема с развода. Отглеждането на дете в непълно семейство не е лесна задача: за такива деца е по-трудно да се адаптират към реалния живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com