Какви са разликите между зависимите жени и самодостатъчните?

5203
Какви са разликите между зависимите жени и самодостатъчните?
Снимка: iStock

Често се случва да искаме да спечелим независимост първо от родителите си, след това от мъжете, децата, шефовете. Но не всички са доволни от това състояние на нещата. Концепцията за самодостатъчност на дамите в днешното съвремие се популяризира активно в медиите и в обществото. Опитват се да ни наложат мнението, че ако една жена иска да бъде щастлива, трябва да е независима и самодостатъчна. Тя трябва да се грижи за себе си, за децата си и да прави всичко, както желае.

Но има и един недостатък в това. В крайна сметка, когато сме независими, ние сме сами: не се нуждаем от никого, не искаме да се адаптираме към никого или да правим компромиси със себе си. Ето защо не можем да изградим дълбоки взаимоотношения с другите. Често отношенията с противоположния пол може изобщо да не съществуват в живота на самодостатъчната жена. Жените, които са твърде независими, не отделят място до себе си за някой мъж. И съществуването на човек е възможно само там, където е необходим, иначе всичко друго се превръща в нездрав егоизъм.

Силната жена е винаги себе си

Въпреки това картината на съществуването на зависимите жени е още по-малко радостна. Този тип жени често са  съпруги на алкохолици и мъже, склонни към домашно насилие. Те не могат да направят и крачка без съпруга си. Разбира се, никой от нас няма да се зарадва на перспективата за пълна зависимост от настроението и желанията на нашия човек. Освен това ролята на страдаща девойка е непривлекателна. Но има алтернатива: това е, когато съпрузите стават едно цяло и са готови да се съобразяват един с друг. Тогава започва истинската взаимна грижа в отношенията, доверието и в резултат на това семейството се превръща в сплотено. И една жена чувства своята самодостатъчност с такова отношение към нея.

Напълно самодостатъчната жена вярва, че може да направи всичко без външна помощ: да забие пирон, да печели пари, тя обича да решава и  прави всичко сама, без да вика някой за помощ. Тя се дразни от хора, които й пречат, претендират за нейното време и внимание. Зависимата жена пък може да бъде доста щастлива, независимо дали има съпруг, деца или работа. Тя носи отговорност за собствения си живот и за действията си. Но в същото време тя се радва на привързаности и връзки. Може да остави другите да се грижат за нея, може да повери важното решение на мъж. Когато мъж се появи наблизо, за нея не е трудно да му прехвърли отговорността. Най-важното е, че тази жена да се научи как да се забавлява във всяка ситуация с мъж или без него.Тя трябва да  е в състояние да бъде щастлива, точно в тази ситуация, в която се намира в момента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com