Какво да избягваме, за да не се потим?

6822
Какво да избягваме, за да не се потим?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Потим се непрекъснато, било то заради топлината, жегите или просто защото сме под силен стрес. Потта по принцип не мирише. Миризмата идва от бактериите, които се намират по кожата и разграждат тъканите. Водата и сапунът са най-доброто решение, но няма кака да се къпем постоянно, когато сме на работа. На помощ идват козметичните продукти, които до някъде ни помагат да намалим потенето и миризмата, която го съпровожда. Те обаче не са много.

Козметични продукти, които помагат при изпотяване

Дезодорантите против потене не позволяват на потта да излезе на повърхността на кожата. Не бива обаче да ги пръскате върху дрехите, защото остават петна.

Можете да откриете на пазара и дезодорант с парфюм. Те обаче не са дълготрайни и трябва да се използват по няколко пъти на ден. Това обаче може да раздразни чувствителната кожа, която е склонна към алергии, защото съдържат алкохол. Удачен вариант са за единични случаи, когато имате среща или друго събитие, което изисква да се приготвите. Спокойно могат да издържат до 2-3 часа.

Някои антибактериални продукти, като рол-он, пудри, дезодоранти намаляват потенето и имат антибактериален ефект.

6 хитри трика за премахване на петна от пот и дезодорант

Какво да избягваме, за да не се потим?

Има някои случаи, в които изпотяването не може да бъде контролирано. Когато сме изложени на стрес, то се потим 5 пъти повече, отколкото обикновено. Няма как да го предвидим и това наистина е ужасно, но няма какво да направим по този въпрос.

От друга страна, миризмата е неутрална и обикновено потта не мирише. Ако се храним добре, то няма да излъчваме миризма. Нещата обаче се променят, когато консумираме животински продукти. Те стимулират потенето и съответно излъчване на миризмата.

Кофеинът, стресът и тютюнопушенето също стимулират отделянето на пот. Това се дължи на факта, че повишават адреналинът в кръвта. 

Сапуните, които са с неутрално pH могат да помогнат за по-малкото отделяне на потта, но е важно да не се използват постоянно. Те нарушават структурата на кожата и по този начин може да се стигне до алергична реакция или друг вид възпаление на кожата.

Важно е да инвестирате малко повече в козметиката си. Евтините дезодоранти съдържат алкохол, не могат да действат на кожата по най-добрият начин. Могат да доведат до алергична реакция и съответно до по-сериозни проблеми.

Също така евтиното съдържа и опасни химически елементи, които попадат в кръвта и могат да доведат до натрупване и оттам различни болести. Затова по-добре изберете козметика, която е по-скъпа, но е максимално изчистена от всякакви химии, които вредят на природата, а и на вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com