Какво е папакацу и защо е токова популярно?

2075
Какво е папакацу и защо е токова популярно?
Снимка: iStock

Срещали ли сте думата папакацу? Знаете ли какво означава? Думата е позната и широко употребявана в Япония, където се срещат папакацу – млади момичета, които се обвързват или срещат на вечеря, кино и други обществени места с възрасти мъже, за да бъдат издържани и обгрижвани от тях.

В Европа и САЩ като синоним на папакацу се използва sugar baby, а възрастните мъже, с които се обвързват – sugar daddy (сладък татко). Папакацу в буквален превод означава същото, тъй като се състои от две думи – татко и дейност. Напоследък се забелязва увеличаване на момичетата, които са папакацу, зараждане и развитие на приложения, сайтове за запознанства и други онлайн и офлайн контакти, насочени към търсенето на папакацу или предлагане на подобни услуги.

Коя е професията за вас според зодията

Докато изборът на кариера е индивидуален въпрос, астрологията ви казва кои професии са най-подходящи за всеки знак от зодиака. Ако нами...

Папакацу е различно от проституцията и няма нищо общо с нея. Дамите не предлагат сексуални услуги, а компания, разговори, вечеря, приятни срещи, с които да запълнят празнината в живота на възрастни и самотни мъже. Естествено отношенията могат да прераснат и в пълноценна и сексуална връзка, ако и двамата желаят това.

Обикновено папакацу са млади момичета, но задължително над 18 години. По-зрели дами, самотни майки или просто самотни жени също се срещат, като при част от тях дори не са водещи доходът или издръжката, а намирането на постоянен партньор и спътник в живота, приятната среща и бягството от самотата.

Увеличеният брой разводи, оставил множество самотни майки в страната на изгряващото слънце, икономически причини, намаленият брой бракове и наличието на много свободи мъже, високите цени включително тези на жилищата, правещи самоиздръжката твърде труда за самотно младо момиче, правят папакацу толкова известна професия. Япония има и традиции в тази сфера – гейшите са първообраз на папакацу. Изтънчени, образовани, мили, възпитани и предлагали приятна компания и платонични отношения.

Професията не е безопасна. Папакацу следва да бъдат внимателни, когато се срещат с непознат, тъй като никога не се знае кой стои срещу тях и какво би могло да им се случи. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com