Какво е промо код и защо навлиза в България – ПромоКод.БГ

9493
Какво е промо код и защо навлиза в България – ПромоКод.БГ
Снимка: pixabay.com

Преди да навлезем в детайлно обяснение какво е промо код и защо навлиза в България, ще подходим малко по-нетрадиционно към темата – сякаш отзад напред. Използването на промо код е толкова лесно, че няма причина да не го правите всеки път, когато пазарувате онлайн.

Не винаги ще можете да намерите промоционален код, който работи, затова ние създадохме платформата ПромоКод.Бг, в която се намират актуалните, наличните, изгодните предложения от възможно най-много онлайн магазини в България. Търсенето при нас отнема само няколко секунди, а намаленията обхващат голям брой категории като алкохол, облекло, био храни, спортни стоки, бяла и черна техника и т.н.

Какво точно е промо код според определението?

По дефиниция, промоционален код означава комбинацията от букви, числа, от една дума, някакъв шифър, предоставен ви от даден онлайн магазин или уебсайт за компания, за да пазарувате с намаление. Например в даден уеб сайт, още на първа страница, виждате надпис, че при изписването на думата „ОТСТЪПКА“ в бланката за завършване на поръчката, ще получите намаление от общата цена с 10%.

Това е обикновен пример и то само с един вид промо код. Обикновено компаниите активират такива на специални празници, а кодът често е свързан с празника. Например при промокодове за черен петък се дава код “black”, за Свети Валентин „love”. За индивидуални клиенти извън такива празнични промоции кодовете често приличат на шифър от букви и цифри, например: bgH89h. Такъв код се генерира автоматично при задействана услуга за пазаруване с промо код, праща се по имейла на заслужил клиенти, или може да бъде и според някаква друга причина.

Масовото навлизане на промо кодовете започна да се забелязва ясно, когато в редица онлайн магазини, се появи секция тип въпросник с обяснение за онлайн пазаруването, особеностите на дадената фирма и как можете да получите промо код, ваучер, отстъпка. Освен това, в не малко сайтове нагледно се обясняваше и технологията на използване на промоционалния код и на възможностите, които получавате при пазаруване в дадения сайт.

Въпросната практика е извадена от не един чуждестранен сайт за онлайн пазаруване. Напълно нормално е след като през последните години и в България с голям размах се увеличи онлайн пазаруването, същите наставления за клиенти да се появят и в множество сайтове в страната. Дали е така или не, сами можете да прецените по промо кодовете, които сте получили до сега от български онлайн магазини.

Кои са ПромоКод.БГ

Не случайно, и ние в ПромоКод.Бг създадохме удобство за българския потребител, така че вместо да търси фирма по фирма за промоционални кодове и оферти, просто да влезе в платформата. Там ще намери разнообразие от предложения от най-реномирани фирми на пазара в своя сектор. Предложенията са добре подредени, лесно достъпно и само за няколко секунди ще се озовете директно на страницата за пазаруване където се предлагат намаленията,  разпродажбите, или опциите за пазаруване с ваучер или промо код.

Услугата навлезе в България, защото тя принципно засяга интересите както на потребителите, така и на търговците. Хората пазаруващи онлайн получават страхотни възможности да пазаруват с намаления, било от цената на продукта, цената на доставка, и така да спестяват пари. От своя страна фирмите търгуващи онлайн с най-различни стоки получават предимства пред конкуренцията, получават популярност в пазарната ниша, в която предлагат своите продукти.

Фирмите се възползват от мощното психологическо въздействие, което има промо кодът. То се равнява на получаването на подарък, дори има по-силно влияние. Всъщност по това, че вече самите потребителите сами питат за промо код и отстъпки още докато поръчват по телефона, говори за това, колко популярна и търсена е услугата. Търговците не могат да угодят на всеки по всяко време и затова промо кодовете са ограничени във времето. Това е една от техните важни характеристики. Фирмите ги предлагат в определени периоди, според маркетинговата стратегия на самата фирма.

Чрез ПромоКод.БГ обаче получавате бърз достъп до актуални предложения, за които ще можете да ползвате промоционален код от дадения магазин. Така още като влезете в онлайн магазина чрез линка в нашата платформа, директно ще влезете в страницата, където пазаруването води към пазаруване с промо код или някаква друга отстъпка.

След като знаете какво е промо код и защо навлезе в България, вече остава да намерите начин за правилното използване. Колкото повече навлиза този вид услуга, толкова повече хората пазаруващи онлайн имат възможност да използват разумно услугата и така да максимизират печалбата от покупката. Нашата платформа ще ви послужи и като ръководство в света на услугите свързани с промо код и онлайн намаления.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com