Какво говорят цветовете, с които се обличаме

2291
Какво говорят цветовете, с които се обличаме
Снимка: iStock/Guliver

Любимият ви цвят е този, в който декорирате интериора на вашия дом и този, който преобладава в гардероба ви. Психолозите казват: за да разберете кой от нюансите ви харесва най-добре, трябва да слушате подсъзнанието си. Това определя характера!

Нека си припомним какви цветове носите най -често. Това ще ви помогне да разберете по -добре вашия вътрешен свят. 

Син

Това показва, че човекът, който го избира, се стреми към кариерно израстване. За хората, чийто гардероб е доминиран от сини тонове, е характерна мотивацията за развитие и личностно израстване. Не е изненадващо, че такива хора са добри лидери.

Според проучване от 2020 г. синьото е правилният цвят за интервю за работа, което увеличава шансовете ви да получите желана работа.

червен

Червеното е цветът на романтиката. Той е смел, съблазнителен и привлекателен, поради което не се препоръчва да го избирате за бизнес облекло, освен ако, разбира се, нямате цел да спечелите сърцето на вашия служител. Но в този случай предпазливостта не вреди. Вашето съобщение може да бъде интерпретирано по свой начин от тези служители, които не го засягат. Много хора вярват, че червеното е цветът на силата. Това не е истина. Обикновено червеното се избира от натурите, търсещи любов.

Черен

И този цвят вече символизира силата. Черното е неутрално, като сивото, и винаги остава актуално. Той е еднакво подходящ за абсолютно всички житейски ситуации. Дрехи в този цвят могат да се носят както за парти, така и за бизнес среща. Вярно е, че всичко тук трябва да зависи от стила и стила. Например, ръководителите предпочитат скроени черни костюми, докато младите съблазнителки предпочитат малки черни рокли. Този цвят е индикатор, че сте в зоната си на комфорт и предпочитате да се чувствате в безопасност.

Зелено

Зеленото показва възвишени чувства като любов към природата, доброжелателност, стремеж към хармония и състрадание към другите. Зеленото има успокояващ ефект. Ако предпочитате зелено, тогава вероятно сте творчески човек, който може да разбере другите, да се постави на тяхно място и да намери изход от всяка ситуация. Комбинацията от синьо и зелено показва сдържано доверие и умереност в много неща.

Розово

Розовото е положителен цвят, който показва, че сте добронамерени и няма да спрете на препятствия. Дрехите в розови цветове обикновено се избират от хора, които са готови да осъществят контакт, не се страхуват от чуждото мнение и издържат на критика. Розовото често се възприема като прекалено бонбонен цвят. Но фактът, че не се интересувате от тези стереотипи и все още носите розови гардероби, означава, че не зависите от чуждото мнение и няма да оправдаете очакванията на някой друг.

Жълто

Отношението към него е противоречиво. Хората, които харесват този цвят, го свързват с положителна енергия, слънчева светлина, топлина. Тези, които не обичат жълтото, го смятат за цвета на игриви, лекомислени хора с липса на вкус и мотивация за работа и всякакви други занимания.

В света все още има толкова много цветове и нюанси , че може да отнеме много време, за да се определи характера на хората, които ги предпочитат. Ако се замислите, става изненадващо: колко многостранни и интересни личности са около нас!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com