Какво издава формата на лицето за характера?

11249
Какво издава формата на лицето за характера?
Снимка: iStock/Guliver

Много пъти се случва в живота да разберем с какъв човек си имаме работа чак след година-две общуване. Това никак не е лесна задача. В началото ги мислим да ангел, а той се оказва подлец. Или обратното - има много страшен и заплашителен вид, а се оказва с добра и чиста душа човек, готов винаги да ти помогне в беда.

Възможно ли е наистина формата и чертите на лицето да са тясно свързани с вашата личност? Дали то разкрива вашата персона? Тук изкуството, което тълкува формата на лицето има категоричен отговор - "ДА". Както казва великия Уилям Шекспир:" Лицето ти е като книга, където мъжете могат да прочетат странни неща".

Ако искате да разберете повече за връзката между вашата индивидуалност и лицето ви, продължете да четете...

Формата на лицето

Ето как да изчистите остатъците от боя за коса по лицето

Не е изключено и най-опитните дами да изцапат кожата си, докато се боядисват. Това са съвсем нормални неща и на всеки може да му се слу...

Тя носи много информация. Триъгълната форма издава онзи хитрец, който с целта на всичко преследва своите цели. Квадратното лице е знак за вътрешна сила, суров характер и дори на моменти грубост. Трудно се общува с хора от подобен тип. Притежателите на кръглото лице са мирни и добродушните хора, но обичащи шумните компании. Ако този вид лице е в комбинация с високи скули, най-вероятно става дума за лидер.

Очи

Когато са големи и по-раздалечени едно от друго, характеризират инфантилни жени и сантиментални хора. Но погледнато от друга страна, широко отворените очи могат да се срещнат при чувствителни хора, но в същото време лишени от остроумие. Магнетичните, красиви и привличащи очи издават за остър ум и темперамент. Тези с малки очи са предимно потайни и затворени в себе си хора, които живеят в свой собствен свят.

Вежди

Силно извитите вежди, образуващи висока дъга са ясен знак са лидерство и целеустременост, най-вече при жените. Вежди със средна ширина и дължина издават баланс и уравновесеност на повечето качества на личността: воля, интелект, доброта, емоционалност. Смята се, че жените, които твърде много коригират веждите си /и особено, в случаите когато ги изтъняват/, имат малко приятели. Когато са ниско разположени, става въпрос за консервативна натура. Стремежа към лидерство ни издават гъстите вежди. А характерните са срамежливи хора са веждите, чийто външни ъгълчета са насочени надолу.

Как да миете лицето си правилно

Правилното миене на лице е изключително важно не само за външния ни вид, но и за цялостното здравословно състояние на кожата. Почиствай...

Уста

Тънките устни са ясен признак за скъперничество и дребнавост. Едва ли тези, които притежават малки устни са известни със силен характер, докато показателен знак за обратното е голямата уста. Ясно изразена долна устна показва показва хората-егоисти, а в обратния вариант с изразена горна устна - неуверените хора. Когато имаме комбинация от две обемни устни, то пред вас е застанал човек с фина и чувствителна натура.

Нос

Дългия нос изразява високо чувство за независимост и общителен характер. Притежаващите малки носове са предимно позитивно настроени, честни и открити хора и предимно в добро настроение. Когато имаме добре оформен връх на носа и по-ясно изразени ноздри, става дума за влиятелни личности. Ако гънките на носа са отпуснати и сочат двата края на устните, това е признак за коварство. При раздвоен връх се смята, че неговия притежател е срамежлива особа. Отпуснатите и вятърничави хора имат чип нос. Традиционният гръцки нос пък издава проницателни и хитри хора.

Все пак трябва да подчертаем, че с изминалите години се променят постоянно и чертите на лицето. Това се случва, защото с времето се променя и вътрешния свят и мироглед на човека, неговите мечти и желания, стремежи и идеали. Ето защо признаците, които изброихме в тази тема, имат по-скоро насочващи щрихи и в никакъв случай не са закономерности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com