Какво казва отношението ви към парите за вас?

2017
Какво казва отношението ви към парите за вас?
Снимка: iStock/Guliver

Вашето финансово мислене или отношение към парите има голямо влияние върху дългосрочния ви финансов успех. Много от нашите възгледи за парите идват от подсъзнателни вярвания, насадени в детството или минали преживявания с парите. Вашето финансово мислене може да определи дали е по-вероятно да спестявате или харчите и дали сте склонни активно да управлявате финансите си или да ги игнорирате. Вашето отношение към парите е научено с времето и може да бъде коригирано, след като осъзнаете негативни мисли и поведение, които може да ви спъват. Има две често срещани нагласи към парите, едно на оптимизъм и изобилие и едно на недостиг и песимизъм. 

Направете това пред огледалото и много пари ще потекат към вас

Хората с нагласа за недостиг

Хората с нагласа за недостиг имат негативна представа за парите и ги виждат като източник на безпокойство, страх или отвращение. Според някои често срещани вярвания, парите не трябва да се трупат, не заслужавате богатство, никога няма достатъчно и ако един човек печели друг губи. Те са склонни да завиждат на другите и смятат, че системата е нагласена срещу тях. Те са песимисти, така че харчат, вместо да спестяват за бъдещето. Негативното отношение често води до бездействие и пропуснати възможности. Ако мислите, че няма да постигнете целите си, вие сте по-малко мотивирани да предприемете действия и може да избегнете планирането поради страха, че нямате достатъчно.

Хората с отношение към изобилие

Хората с отношение към изобилието виждат парите като инструмент, който им помага да постигнат финансов успех. Те са по-склонни да бъдат целенасочени с дългосрочен фокус и да ценят това, което имат. Оптимизмът често води до финансов успех. Хората с положително отношение към парите обикновено харчат по-малко, отколкото печелят, спестяват за бъдещето, управляват кредита си, дават на другите и планират неочаквани разходи. 

Древни поверия за привличане на пари, които наистина действат

Ако имате отрицателни убеждения за парите, които ви пречат да достигнете пълния си потенциал, възможно е да се отучите от тези убеждения. Трябва да вярвате в себе си, за да постигнете финансов успех. Започнете с малки стъпки, поставете някои финансови цели, поемете лична отговорност, фокусирайте се върху себе си и не се сравнявайте с другите. Избягвайте да обвинявате за ситуацията си външни сили. Прекарайте време в работа върху финансите си и подходете към това като към възможност. Богатите хора посвещават поне 2 часа седмично на мислене и управление на парите си. Ако не разбирате от финанси, образовайте се. Има множество статии, уебинари и книги, които да ви помогнат да подобрите финансовата си грамотност. Когато станете по-комфортни с парите, увереността ви ще нарасне, което ще подобри финансовия и кариерния ви успех.  

Бъдете благодарни за това, което имате в момента, празнувайте малки успехи и си простете за минали парични грешки. Установено е, че благодарността повишава щастието и намалява стреса, което може да допринесе за положителна перспектива към финансите. Също така е полезно да прекарвате време с хора, които ще ви подкрепят, вдъхновяват и насърчават да гледате на парите като на положителна сила.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com