Какво може да направи мицеларната вода: 7 домакински употреби, за които никога не сте чували

1252
Какво може да направи мицеларната вода: 7 домакински употреби, за които никога не сте чували
Снимка: iStock/Guliver

Мицеларната вода може не само да премахне упорития грим, но и да стане ваш незаменим помощник в ежедневието. Ще ви разкажем за оригинални начини за използване на този продукт, за които може би не сте се сетили преди.

Когато споменете продукт като мицеларна вода, веднага го асоциирате със специална прозрачна течност, която лесно премахва дълготрайния грим и омекотява кожата. Но любопитството към експериментите доведе до факта, че е подходящо не само за красота. Мицеларната вода също така ефективно се справя с много домакински задачи, което прави процеса на почистване много по-лесен за домакините.

Какво представлява мицеларната вода? Този продукт съдържа мицели - повърхностно активни вещества. Те са много малки частици, които деликатно отстраняват замърсяванията и мазнините от повърхността – от епидермиса. Важно е мицеларната вода да не дразни кожата. Има продукти, които допълнително успокояват и тонизират лицето след дегримиране.

Външно мицеларният продукт прилича на обикновена вода. Предлагат се опции с ненатрапчив аромат или напълно без мирис, например за чувствителни типове кожа. Освен това при разклащане може да се образува лека пяна на повърхността.

Мицеларната вода си струва да си купите дори и да не използвате козметика. В края на краищата продуктът ще помогне за решаването на много битови проблеми за поддържане на чистота и ред. Ето кои са те:

Придава на белите маратонки представителен вид

Светлите и особено белите обувки не се поддържат лесно чисти. Мицеларната вода ще опрости този процес. Изчеткайте обувките си на сухо, за да отстраните излишната мръсотия. Напоете памучен тампон с мицеларен почистващ препарат и избършете желаните зони. Повторете, ако е необходимо и оставете докато изсъхне напълно. Вече не е необходимо да избелвате маратонки или ботуши с паста за зъби и активно триене с четка.

5 нестандартни начина за употреба на мицеларната вода

Нежно почиства предмети от кожа и набук

Мицеларната вода е идеална за обувки, чанти, раници и ръкавици, изработени от тези материали. Памучен тампон с козметичен продукт ефективно премахва лъскавите зони, където са се натрупали мазнини. Благодарение на деликатния състав, върху материала на продукта не остават драскотини, като от четки или твърди гъби. Няма да има ивици или увреждане на цвета. Методът е особено ефективен за продукти от кожа и набук, където има много шевове, декоративни шевове и ивици.

Премахва остатъците от грим от дрехите

Много момичета се сблъскват с факта, че върху шала или яката на блузата остават следи от фон дьо тен или ярко червило. Премахването на декоративната козметика не винаги е лесно. Някои продукти съдържат масла, които оставят мазни следи, ако се опитате да ги измиете с чиста вода. Мицеларната е идеална за тази задача - все пак е създадена специално за премахване на козметика. Навлажнете памучен тампон и попийте добре зацапаното място с него. Повторете, ако е необходимо, или дори изсипете малко върху петното и разтрийте внимателно. След това дрехите могат да се перат както обикновено.

Почиства огледала и стъкла в банята

Мицеларната вода помага за бързото премахване на плаката от стъклените повърхности в банята. Навлажнете синтетична почистваща кърпа с продукта и избършете огледалата, за да предотвратите бързото им запотяване. И на хромираните кранове ще има по-малко натрупване на воден камък.

Премахва следите от маркери от тапета

Ако децата ви обичат да рисуват по стените, този лайфхак ще ви бъде полезен. Препоръчително е да го използвате при нови рисунки. Напоете памучен тампон с мицеларна вода и внимателно избършете мястото върху тапета. Вярно е, че е малко вероятно старите рисунки да бъдат премахнати по този начин, дори само за да ги олекотите малко.

Защо е полезна мицеларната вода и как да я използваме

Премахва лепкавия слой от стикерите върху съдовете

Много хора са се сблъсквали с факта, че не винаги е възможно етикетът с цената на чиния или чаша да се премахне напълно от първия път. Понякога на дъното остава неприятно скъсан стикер, върху който бързо се утаява прах и мръсотия. Дори топлата вода понякога не е ефективна, за разлика от мицеларния продукт. Обърнете съда и изсипете малко продукт върху лепкавата зона. Оставете за няколко минути и след това внимателно отстранете останалия стикер.

Обезмаслява екрана на вашия телефон и дистанционното управление на телевизора

Постоянният контакт с ръцете ви оставя мазни следи върху оборудването, които след това се наслояват с мръсотия. Можете бързо да ги почистите с мицеларна вода. В допълнение, козметичната вода също леко дезинфекцира повърхността, което никога няма да бъде излишно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com