Какво ни носи пролетното равноденствие?

4661
Какво ни носи пролетното равноденствие?

Астрономическата пролет настъпи днес в 4:30 часа, макар че дърветата отдавна цъфнаха, а щъркелите отдавна дойдоха поради топлото време.

Според руския маг на ведическата традиция Игор Мехеда в деня на пролетното равноденствие, който бележи началото на славянската нова година, можем да си пожелаем нещо съкровено и да се избавим от негатива на живота.

СНИМКИ: Цъфтящите дървета - възхитителни спътници на пролетта

Остават броени дни до настъпването на пролетта. А тя винаги се свързва с цъфтенето на плодните и другите дръвчета. Паркове, алеи, гради...

По думите на мага това е голям празник за много народи по света и се смята, че в този ден на земята присъстват висши сили.

"Това е голям празник и той символизира равновесието на силите: лед и огън, ин и ян – казва Мехеда пред Оbozrevatel.com. – Според древните традиции присъствието на всички висши сили на земята протича между полюсите на енергията.

Затова възниква равновесна точка, а опирането на нея може да ви изпрати в света на боговете или просто можете да ги помолите за нещо, или да направите така, че някоя космическа сила да се спусне на Земята и да осигури реколтата за бъдещи периоди."

Магът подчертава, че в деня на пролетното равноденствие можем да си пожелаем всичко.

Астрономическата пролет настъпи

Точно в 18.57 часа настъпи астрономическата пролет. Тази година щедра на слънце, а по традиция и на нови надежди, предаде БГНЕС. В Бъл...

"В този ден се палел свещен огън. Той трябвало да бъде запален с триенето на две пръчки. Когато огънят се запали, то се смята за свещен. И хората го подхранвали – давали му мед и зърно. След това можело да се помоли огънят да изпълни желания. Хартия или пергамент, на който е написано желанието, се пропива с масло и се хвърлял в огъня", обяснява той.

Игор Махеда обяснява и как можем да се избавим от негатива в живота си.

"Ако огънят се разпали без пръчки и не се освети, то тогава се практикува следният обред: взема се суха клонка и се поставя в огъня, като се казва: "Това не е клонка, това е моят мързел, това е препятствието за осъществяването на жизнените ми цели." Тогава всичко негативно от живота се свързвало с тази клонка и когато тя изгори, то от живота си отива целият негатив", казва магът.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com