Какво никога да не правите, когато сте ядосани

7240
Какво никога да не правите, когато сте ядосани

Гневът е едно от най-унищожителните чувства, които спохождат човека. Той може да е пагубен не само за него самия, но и за околните. От гняв са избухвали войни, умирали са хора и са се разпадали нечии животи. Исторически примери има много.

Но какво да правите във вашия микросвят, когато сте ядосани? Или по-скоро какво никога да не правите, защото в повечето случаи ще съжалявате след това! Техниките за овладяване на гнева биха ви били от огромна полза, стига да успеете да ги осъзнаете.

11-те най-лоши решения в живота на човек

Непрекъснато сме изправени през различни дилеми и решенията ни рефлектират върху бъдещето ни. Понякога ни се иска да бяхме помисли пове...

Не „спете“ с него

Не буквално, разбира се, но има една поговорка, че не бива да си лягате ядосани. Според психолозите тя важи с пълна сила. Да си легнете бесни след скандал или спотаен гняв би било вредно за паметта, емоционалното ви състояние и крие риск от потенциално изпадане в депресия.

Не трябва да шофирате

Когато сте разярени, вниманието ви е заето от хиляди мисли за това колко прави сте били, а как другият ви вбесява с неразбирането и упорството си! В никакъв случай не се качвайте на автомобила, преди да сте се успокоили. Няма нужда да обясняваме защо.

Не трябва да ядете

10 Дзен принципа, които трябва да прочетеш

Всички ние се учим цял живот - от грешките си, от грешките на другите, от хората, които срещаме и ситуациите, в които попадаме. Поняког...

Емоционалното хранене е в пълен ход, когато сте ядосани до краен предел. Тогава сте склонни да погълнете огромни количества калорична храна, което естествено ще навреди не само на фигурата ви, но и на здравето ви.

Не трябва да изливате гнева си внезапно

Много хора казват, че гневът не трябва да се спотайва, а трябва да се излее, за да не навреди на психиката и тялото. Всъщност, това не е съвсем вярно. Когато човек е бесен е склонен да направи много глупости от яд, така че просто седнете и почетете някакво леко и успокояващо четиво или просто послушайте музика, за да се релаксирате.

Не спорете

Ако в мигове на истинска ярост продължите да спорите, изходът от ситуацията е ясен – нещата ще станат още по-зле. Ще вдигнете кръвно, ще повишите адреналина, а това е вредно за органите и системите ви. Емоциите ще завладеят мозъка ви и в крайна сметка ще се почувствате зле.

7 супер полезни съвета отпреди 100 години

С толкова много технологии и нови джаджи, които излизат всеки ден, се оказва, че сме забравили да мислим по-простичко и да намираме лес...

Не поствайте във Фейсбук

Фейсбук се превърна в тотален начин на общуване. Последното, което трябва да правите е да поствате личните си драматични излияния в мрежата. По-скоро споделете с приятелите и семейството си, вместо да правите публично достояние личните си преживявания.

Не пийте алкохол

Това е най-лесният начин за бягство. Така много лесно се овладява гневът, но само за момент. В следващия миг приливът на ярост се удвоява и има опасност да пропаднете в една дълбока бездна, от която не всички успяват да избягат.

az-jenata.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com