Какво никога НЕ бива да слагате върху кожата на лицето си ?

3024
Какво никога НЕ бива да слагате върху кожата на лицето си ?
Снимка: iStock

Кожата е най-големият орган в тялото, тя защитава и предотвратява навлизането на вредни агенти като замърсители и бактерии. Кожните болести и наранявания могат да се превърнат в начални точки за инфекции. Здравата кожа ще ви помогне да изглеждате по-млади и да имате самочувствие.

Жените полагат грижа за кожата на лицето си, защото искат да запазят младежкия си външен вид за максимален период от време. Кожата на лицето е изключително нежна и се различава от тази по останалата част на тялото. Затова и трябва много да се внимава какви продукти и неща слагате върху нея.

Как да използвате маски за лице правилно?

Вижте кои са нещата, които никога не трябва да слагате върху лицето си :

Оцет – оцетът има множество ползи за кожата и външния вид, но той е твърде агресивен, за да се използва върху кожата на лицето. Възможно е да доведе до зачервяване, раздразнения, възпаления, особено ако го прилагате директно, без да сте го разредили. Оцетната киселина действа като тонер, изсветлява и прави тена по-мек и сияен. По този начин може да се отървете от пигментните петна и уморения вид на кожата. Ако все пак искате да видите как ще ви се отрази оцетът върху кожата на лицето, задължително го разредете с вода, като количеството вода трябва да е повече от това на оцета.

Спрей/лак за коса – има жени, които нанасят спрей или лак за коса, за да фиксират прическата си, след като правят същото със своя грим. Тези продукти обаче имат сериозен изсушаващ ефект, който може да доведе до раздразнения, възпаления, алергии и опъване на кожата, което да ѝ придаде доста изморен вид.

Майонеза – тя е богата на мазнини, които подхранват и хидратират кожата в дълбочина, но не е подходяща за прилагане върху кожата на лицето, защото има тежка и плътна текстура, която запушва порите и може да доведе до появата на пъпки.

Зехтин – той е известен със своите полезни свойства, благодарение на съдържанието на омега-3 мастни киселини и определено може да се каже, че е полезен за кожата. За съжаление, не е добра идея да се използва върху лицето. Зехтинът е с много тежка и плътна текстура като майонезата, което може да запуши порите на кожата на лицето и това да доведе до проблеми със секрецията на мастните жлези и появата на акне.

15 стъпки за добър външен вид и подмладяване без финансови инвестиции

Лосиони и кремове за тяло – продуктите, които са създадени за тяло, не трябва да се прилагат върху лицето. Всяка област има специфики и формулите на различните продукти са разработени специално за тези места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com