Какво означава името Петър - разберете значението му!

17055
Какво означава името Петър - разберете значението му!
Снимка: istockphoto.com

Историята на произхода на името Петър е свързана с Новия завет от библейската история. „Кифа” (на арамейски „камък”) – така се казвал един от учениците на Иисус Христос; а името му на гръцки се превежда „Петър“, тоест, „камък, скала”. В Православието хората с името Петър са под покровителството на особено почитания Свети Петър – той е един от Дванадесетте апостоли, пазител на ключовете от Царството Небесно.

Външен вид

В ежедневието за мъжа с името Петър е важно да се откроява сред тълпата. Все пак, той не бива да използва крещящи тонове или натрапчиви аксесоари. Не в смисъл, че веселите, ярки цветове са неподходящи за него – през лятото в курортния сезон защо не? Просто общият стил в облеклото е добре да се отличава със солидност и добър вкус - дрехите да бъдат с високо качество и да му стоят добре. Външен вид, който отговаря на такива критерии, вдъхва доверие. Тези принципи Петър трябва да спазва не само в попълването на гардероба си, но и при подбора на дизайн за обзавеждането на дома, в офиса или просто на работното си място.

Какво означава името Александър?

Съвместимост, прояви в любовта

За Петър бракът символизира житейския път и затова всеки ден е готов да сваля на жена си звезди от небето. Макар, че на пръв поглед това е великолепно, но има малък проблем: самият той се нуждае също от „звезди“ в отговор - защото адекватна реакция, благодарност и възхищение от страна на половинката са му нужни за негово собствено спокойствие. По тази причина и най-малкото съмнение, че не е високо ценен и безкористно обичан, го деморализира - и грижливо изграденото благополучие е възможно да се срути за един ден.

Мотивация

Сърцето на Петър е пълно с обич и състрадание към околните. Негов духовен стремеж е да защити всички от неприятности даже, ако това е във вреда на собствените му интереси. Да прави добро и да не иска награда - това е неговият избор независимо в каква ситуация. Но той трябва да има предвид, че не всеки харесва постоянното опекунство и натрапчивите грижи - даже най-близките му хора се уморяват от това. А и като ги освобождава от необходимостта да вършат поне някои неща сами, Петър може да ги лиши от възможността да се развиват.

Така, че той ще дочуе, рано или късно, упрек към себе си по този повод – и неговата увереност, че саможертвата му наистина е била полезна, ще понесе тежък удар. Тогава ще получи разочарование, вместо удовлетворение. Затова желанието за грижи към близките хора трябва да се ограничава в разумни граници. Ако Петър запомни това, спокойствието му ще бъде запазено.

Какво означава името Виктория?

Характер

Понякога у Петър говори скептикът и той започва да изисква доказателства за всичко от всички. Подобна черта в характера е ценна за учен или бизнесмен и може понякога дори да бъде ключ към успеха - но в семейния живот причинява много усложнения. Той непрестанно има нужда да се държи с достойнство и да не губи самообладание. Но това може понякога да бъде сметнато за високомерие – така ще загуби привлекателност в очите на другите.

Изпаднал в трудна ситуация, Петър може да е необичайно потаен и подозрителен, което води до неволно формиране на негативни навици и прекалена сдържаност. Трябва да се научи да дава на хората същото доверие, което изисква от тях, както и да обсъжда различните ситуации без бързане и припряност.

Петър е гостоприемен, но не му харесва, ако къщата гъмжи от хора; той общува само с тези, с които има общи теми за разговор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тази домашна захранка за шаран ще подобри вашия риболов значително

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com