Какво привлича комарите към Вас?

2212
Какво привлича комарите към Вас?
Снимка: iStock/Guliver

Със сигурност често сте забелязвали, че някои от хората около вас са хапани от комари много повече от други. Според британски изследователи върху човешката кожа има до 400 химически съединения, които могат да привлекат или отблъснат комарите.

Потта

По-точно не самата пот, а млечната киселина, която съдържа. Най-„вкусна“ е за комарите. Млечната киселина се произвежда в мускулите по време на тренировка и се отделя с потта. Следователно уличните тренировки почти гарантирано ще привлекат комарите към вас.

Дъха

Учестеното дишане също представлява привличане за комарите. Между другото, именно този ритъм на дишане придружава тренировката. Тъй като въглеродният диоксид се издишва от всички гръбначни животни, други организми го възприемат като присъствие на потенциална жертва.

Запасете се с тези растения от сега, защото през лятото ще гонят комарите!

Тегло

Вероятно в този не напълно разбран процес телесното тегло също играе важна роля. Колкото по-голям е човекът, толкова повече CO2 издишва и толкова повече миризми излъчва. Според изследователите комарите хапят малки деца много по-рядко от техните родители. Въпреки че понякога изглежда, че е точно обратното, насекомите хапят по-често бебетата. Това се дължи повече на факта, че ухапванията от комари предизвикват кожни реакции при детето, а повечето възрастни дори не ги забелязват.

Температура

По-високата телесна температура ви прави по-привлекателни за кръвопийците. Общоприето е, че средната нормална телесна температура на здрав човек е 36,6 ° C, въпреки че повечето изследователи са съгласни, че тя е 37 ° C: на някой е малко по-ниска, а при други е малко по-висока. Освен това през деня температурата също може да се променя и това е абсолютна норма.

Дебелина на кожата

Има версия, че предпочитанията на комарите зависят от дебелината на кожата на жертвата. Така че през тънката кожа топлината, която идва от съдовете, се усеща по-добре. Освен това при тънка кожа ухапванията се усещат по-силно, така че хората с тънка кожа реагират по-силно на насекоми, отколкото хората с дебела кожа.

Комарите мразят копър! Ето как да го използвате срещу тях

Кръвна група

Кръвната група също влияе на комарите.

Парфюм

Трябва да знаете, че някои миризми, които се добавят като аромати към парфюми, кремове и лосиони за тяло, също могат да привлекат комари. Ако погледнете лавандулов храст, ще видите, че той е изцяло покрит с насекоми. Имайте предвид, че повечето лосиони, спрейове за тяло и кремове, включително слънцезащитни продукти и перилни препарати съдържат аромати. Някои от тях са в състояние да привлекат комари и други насекоми. Така че понякога, за да се отървете от досадните комари, е достатъчно да смените парфюма или да изперете нещата с различен прах.

Бира

Миризмата на алкохол, в този случай бира, привлича комарите.

Бременност

Повечето изследователи са единодушни - бременните жени бързо попадат в полезрението на комарите. Може би това се дължи на повишена дихателна честота, тегло и понякога по-висока телесна температура.

Важно е да се отбележи, че всички горепосочени изследвания са проведени с цел да се установи пристрастяването на опасните видове комари, които могат да бъдат преносители на болести. Може би обикновените видове имат малко по-различни предпочитания.

Но като цяло, ако не искате да станете жертва на комари, препоръките са следните: откажете се от парфюма, не спортувайте сред природата и не пийте алкохол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Дрехи с лоша енергия: 10 неща, които ви правят нещастни според фън шуй

Истински гении: 6 неочаквани навика, които разкриват интелектуалец - проверете дали ги имате

Как да имаме успешна връзка с по-млад мъж?

Как да спрем да се обиждаме от други хора: 8 стъпки към нов живот

Дрехи, които ви карат да изглеждате дебели: 10 модни грешки, които всяка жена прави

Сбъднати мечти: как правилно да благодарим на Вселената (и защо е необходимо)

Тайни за гладки пети: Как да предотвратите и лекувате напуканите пети?

Знаете ли как се размножават медузите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com