Какво разкрива формата на дупето за здравето

7926
Какво разкрива формата на дупето за здравето
Снимка: iSock/Guliver

Знаете ли, че дупето е тази част от тялото ни, циято форма е много показателна за нашето здравословно състояние? В тази зона се натрупват най-много мазнини и количеството им е показателно за състоянието на кръвоносните съдове и сърцето, а хората с наднормено тегло са в рисковата група за заболявания като инсулт или високо кръвно налягане.  Днес ще ви разкажем какви здравословни проблеми издава формата на дупето.

Дупе във формата на сърце, имат жените, които имат заоблен ханш, с по-широка долна част и тънка талия. Тези жени лесно натрупват мазнини в тази област на тялото си, но и лесно могат да се избавят от тях. Ако сте от тези, които имат твърде едри бедра и ханш, то причините за това, могат са крият или в заседналия начин на живот, прекаления стрес или в неправилно хранене. Причината за натрупаните излишни мазнини може да се държи и на прекалената употреба на алкохол. Тези хора са предразположени към развитието на остеоартрит или появата на целулит. Нашият съвет към тях е да се движат повече, било то да тичат или да ходят или да правят упражнения , насочени към долната част на тялото и да консумират повече плодове, зеленчуци и протеини.

Лекар назова ползата от големите задни части за здравето

Д-р Каран Радж от Националната здравна служба на Великобритания (NHS) е назовал ползата от големите задни части за здравето на човека в...

Хората с квадратно дупе, са от тези, които пропорционално качват килограми и са с добър метаболизъм. Проблемите с натрупването на мазнини в областта на хълбоците, може да се дължат на недобре подбрана тренировъчна програма или да са провокирани от прекомерната секреция на хормона кортизол. Подходящи за тях са упражненията за крака и рамене и лека диета, с прием на по-малко калории.

Намаляването на нивата на естроген с напредването на възрастта, води до натрупването на мазнини, като така дупето се оформя във вид на обърнат триъгълник. Това може да доведе до редица здравословни проблеми, като повишаване на теглото, депресия, сърдечни заболявания, слаби и лесно чупливи кости, както и до редица инфекции. За тези хора е препоръчително да тренират редовно, като упражненията трябва да са съобразени с техните възможности и да спазват диета, с ограничен прием на мазнини.

Най-здрави са хората, които имат кръгло дупе. Въпреки това, ако не се хранят правилно и не се движат достатъчно, мазнините могат да се натрупат лесно в тази част от тялото им. Ето защо, за да запазят перфектната си форма те трябва да спортуват активно и да се хранят балансирано.

Има хора и с плоско дупе или така напечения „мъртъв задник“. Нарича се така, защото мускулите в тази част на тялото атрофират, когато прекарваме много дълго време седнали. Това е причина за появата на глутеална амнезия. За да си върнете формата ви съветваме на ходите повече и да правите упражнения за разтягане на мускулите на дупето.

Хората луднаха да споделят ГОЛИТЕ си дупета (снимки)

Постоянно се появяват странни тенденции в интернет, като поредната определено ще привлече вниманието ви. Става въпрос за предизвикателс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 5 на най-красивите места в Европа през пролетта

Кой е най-големият полуостров в света

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com