Какво трябва да знаем, преди да боядисаме косата си

19378
Какво трябва да знаем, преди да боядисаме косата си
Снимка: iStock

Решили сте, че искате да направите кардинална промяна с визията си и искате да изненадате всички с нов цвят на косата. Прочетете следните съвети, за да постигнете желания ефект и да запазите косата здрава, а цветът дълготраен.

Консултация с фризьор

Защо боите за коса могат да бъдат опасни

Няколко лоши истории за коса са по-страшни от тези, които включват боя за коса. От изгорели краища до случайни неонови корени, много мо...

Уговорете си час за боядисване 15-20 минути предварително, за да имате време да обсъдите спокойно и обмислено желания резултат. Много е важно и двамата да имате еднакви идеи за това как искате да изглеждате след боядисването. Обсъдете колко често сте готови да боядисвате корените на косата. Ако нямате толкова свободно време за посещение на фризьорския салон, изберете цвят близък до естествения ви.

Покажете снимки на цвета, който искате да постигнете

Това е най-добрият начин да покажете на фризьора за какъв цвят мечтаете и да избегнете недоразумения. Вслушайте се в в неговите съвети. Може този цвят да не подхожда на вашия тип кожа. Първият цвят на косата трябва да бъде близък до вашия естествен нюанс. Твърде радикалните експерименти върху косата могат да ви причинят разочарование.

Изберете правилната боя за вашата тип коса

Как да боядисаме правилно косата си вкъщи

Днес под влияние на модните тенденции или от желание за нещо различно, дамите са склонни да променят цвета на косата си по-често. В тов...

Най-напред, трябва да разберете от какво се нуждае вашата коса. Ако вече имате сиви кичури, трябва да изберете устойчиви бои. Ако искате да придадете блясък на естествения си цвят, имате нужда от друг тип боя. Всичко това ще ви обясни вашия фризьор. Безамонячните бои не проникват дълбоко в косъма, остава на повърхността и не увреждат структурата му и, ако цветът не се получи както сте очаквали, можете да го коригирате със същата боя в друг нюанс. Амонячната боя коренно променя цвета на косата. След боядисване косата може да бъде все така здрава и гъвкава, но ще загубите естествения пигмент.

Обърнете внимание на структурата на косата

Ако имате къдрава коса, изберте внимателно боята, защото тя е крехка и чуплива. Най-добре е да използвате боя без амоняк. Класическият тип коса също може да донесе изненади, но по-рядко. Добрата боя трябва да съдържа в състава си кератин, серамиди или масла, които заемат мястото на естествените пигменти, разрушени от оксиданта.

Грижа за косата след боядисване

5 грешки, които жените над 50 години допускат при боядисването на косата

Всяка трета жена боядисва косата си. По-младите дами го правят в стремежа си да разнообразят своята визия, докато при по-възрастните во...

След боядисване косата се нуждае от специална грижа. Ако сте използвали техниката на пълно изсветляване, имате нужда от овлажняваща и регенерираща грижа, например кератин. Кичурите наистина се нуждаят от него, за да възсатновяват нарушените връзки в структурата си. Използвайте възстановяващи балсами и маски. За да запазите цвета ярък и наситен, защитете косата от слънчевата светлина и морската вода. Възползвайте се от специални продукти с UV филтри, които предпазват цвета от избледняване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com