Кметът на Костинброд: Упражнява се полицейска репресия върху изявени личности от ГЕРБ

10142
Кметът на Костинброд: Упражнява се полицейска репресия върху изявени личности от ГЕРБ
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Полицейска репресия се упражнява върху изявени личности от ГЕРБ в Костинброд, заяви кметът на общината Трайко Младенов. Той визира случай от вчера, при който съпругът на Даниела Станкова – трети мандат общински съветник и организационен секретар на ГЕРБ в Костинброд, бил привикан, за да дава сведения и да получи протокол за предупреждение.

"В него много ясно са упоменати членовете на Изборния кодекс, свързани с това, че имат информация и основателни предположения, че съпругът й Борислав Станков се занимава с купуване на гласове. Връчвайки му предупредителен протокол, се счита, че това лице занапред е не само предупредено, а и наблюдавано. Но решене за наблюдение трябва да се вземе на база на нещо конкретно - не слухове, защото това може да доведе и до обратната реакция - някой да потърси отговорност от МВР по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди. На Станков до късно вечерта бяха разпитвани и работниците му дали той се занимава с подобно нещо“, посочи още Младенов.

Кметът на Костинброд: Заплашва ме представител на "Има такъв народ"

Сигнал до Районната и Главната прокуратура, до РУ и ОД на МВР, в който съобщава за получени срещу него заплахи, подаде кметът на Костин...

Градоначалникът каза също, че в късния следобед вчера полицейски служители посетили кмета на село Петърч Борислав Борисов.

 

 

Кметът на Костинброд: С бюджет 2021 г. ще правим пътища и улици (ВИДЕО)

Близостта на община Костинброд със столицата води до това, че ние нямаме самостоятелна болница, а в тези условия около COVID-19 се полз...

"Това е един от най-уважаваните ни кметове, и то не само на общинско, а и на областно ниво. Под претекст, че го разпитват за някое друго лице, му връчват протокол за предупреждение. Изключително непривично! Нея и кметът на Петърч ги поставят на равни начала с лица, за които има явна информация, че купуват гласове. Само искам да уточня, че Борислав Борисов през 2011 г., като съвсем ново лице, без балотаж, печели 55% от гласовете в село Петърч. През 2015 за него гласуват 85%, а през 2019 г. - 83,64%. Той е безапелационен лидер! За какво му е да купува гласове!? Обидно и унизително е да му връчват предупредителен протокол! Как ще предупреждавате човек, без да му дадете информация по какви данни отивате при него и на какво основание се занимавате с него!? Защо сте в кметството въобще?“, недоумява Трайко Младенов. 

По думите му всичко това не се прави "по правилата на играта“. "Това са модели, които аз не съм срещал. Казват, че така е било през 70-80-те години, но аз тогава съм бил на 10 години. Този модел на полицейска репресия ми е непривичен и го смятам за ненормален в държава с действаща демокрация“, подчерта кметът на Костинброд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Изследователи: Използването на белина е свързано с по-голям риск от смъртоносно белодробно заболяване

Има ли безценно цвете и кои са най-скъпите цветя в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 30 април 2024
Стихотворение за 30 април 2024

"Те сега си отива"   Тя сега си отива, още днес си отива.   Тази рокля е тъмна и така й отива. Тя е малка и хитра - на лисичка прилича, но...