Кога е най-подходящото време да се ядат плодове?

2301
Кога е най-подходящото време да се ядат плодове?
Снимка: iStock/Guliver

Много хора не ядат достатъчно плодове и зеленчуци, така че е добре за тях да похапват ябълка или банан от време на време. Всеки си мисли, че плодовете са подходящи за ядене само в определени часове на деня. Не е вярно.

Един често срещан мит е, че плодовете се консумират най-добре на празен стомах, защото могат да причинят лошо усвояване и ферментация на другите храни в стомаха. Въпреки че фибрите в плодовете могат да забавят храносмилането, те не предизвикват ферментация на храната в стомаха.

Друг мит твърди, че е най-добре да ядете плодове сутрин, за да повишите нивата на кръвната захар и да ви дадат енергия веднага щом се събудите. Наистина няма нищо лошо в яденето на плодове сутрин, но няма допълнителни ползи за здравето, свързани с тази практика.

Освен това ще получите повече енергия, ако комбинирате плодове със здравословни мазнини и протеини. Заедно с това вечерното ядене на плодове няма никакви минуси. Калориите са си калории и те няма да повлияят на тялото по различен начин в зависимост от времето на деня. Ако искате да се насладите на плодове, яжте ги, когато пожелаете.

Яжте тези плодове вечер и ще забравите за болките в гърба и мускулите

Какви са ползите от плодовете?

Плодовете са изключително важни за здравето. На възрастните се препоръчва да консумират поне две чаши плодове всеки ден. Тази категория храни е богата на важни витамини и минерали, включително витамин С, калий, фолиева киселина и др. Повечето плодове също съдържат антиоксиданти, които помагат в борбата със свободните радикали в тялото и могат да предпазят от много заболявания.

Много видове плодове имат високо съдържание на вода и могат да ви помогнат да останете хидратирани. Други могат да се похвалят с големи количества фибри, които са от съществено значение за здравето на храносмилането. Диетичните фибри също помагат за понижаване на нивата на холестерола и могат да допринесат за загуба на тегло.

Плодовете и зеленчуците са лесни за добавяне към вашата диета. Яденето на малки порции по време на хранене ще ви помогне бързо да увеличите препоръчителните две порции. За закуска добавете резени пресни плодове към зърнени или овесени ядки. За обяд вземете плодова салата в допълнение към останалата част от храната. А след вечеря, вместо сладки десерти, предпочитайте пресни или замразени плодове.

Митовете за времето за консумация на плодове са разбити.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com