Кога подковата носи щастие?

21792
Кога подковата носи щастие?
Снимка: iStock/Guliver

Вековна е легендата за подковата, която носи много късмет и щастие и може да сбъдне всички желания на този, който я намери. Смята се, че закована над вратата на дома тя ще държи надалеч злото и болестите от неговите обитатели.

Кога и как са се появили подковите?

Още в дълбока древност, преди Христа, хората са правили за конете си нещо като обувки от метал или от дърво. С навлизането в новата ера ковачите започнали да изработват подкови от метал, които закрепвали на копитата им с помощта на специални гвоздеи. По това време металът още бил много скъп и ценен материал и затова, когато някой намерел подкова обикновено я използвал, за да си направи от нея нож или друго сечива, което му било необходимо или можело да му влезе в работа. След време, когато вече всеки можел да си купи тези неща от местните занаятчии, хората запазвали подковата и я заковавали над вратата на дома си, за да го предпазят от Дявола и от лошите неща.

С годините това поверие накарало търговците да се възползват от суеверието на хората и да припечелят пари, като изработват подкови от различни материали. Днес в магазините за сувенири можете да ги откриете направени от кожа, дърво, керамика или от  метал. Така всеки може да купи подкова според вкуса си, да я закачи в дома си или да направи оригинален подарък на своите близки или приятели.

Нещата, които ще донесат късмет в дома ти! Всеки трябва да ги има!

Според поверието само намерената истинска подкова може да донесе късмет и благоденствие на този, който я намери. Ще попитате - от къде да намеря истинска подкова? Ами помислете си в днешно време все още има места из нашата страна, особено по селата, където отглеждат и използват коне, магарета, мулета или катъри, за да се придвижват из местността. Разгледайте картата, набележете си даден регион и проучете дали именно там бихте могли да намерите този символ на късмета. След това използвайте съботния или неделния ден, за да си направите една малка екскурзия със семейството, като така ще откриете нови и непознати за вас места в търсенето на нови приключения и на истинската подкова. Ще ги съчетаете и с това да бъдете на чист въздух сред природата, да си направите пикник край реката, а защо не и да потърсите и четирилистна детелина на близката поляна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Жените от тези зодии са с най-чисти сърца

Тези зодии са номер 1 във всички сфери на живота

Ако имате проблем със свекърва ви, прочетете тази притча

Как богатите жени носят шал: 7 тайни, които трябва да запомните и вие

Кога разликата в годините във връзката започва много да тежи?

Може ли да имаме успешна връзка с нарцисист?

8 тайни правила за щастлив брак

20 фрази на партньора ви, който подсказват липса на любов

5 нагласи от детството, които пречат на една жена да изгради здрава връзка в настоящето

Почистване на тоалетната с кафе - ето как се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com