Когато не ви върви в живота, винаги помнете тези 7 неща

40063
Когато не ви върви в живота, винаги помнете тези 7 неща
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Когато не ви върви, спрете да се отчайвате. Не се вторачвайте в това, което сте изгубили, а осмислете това, което имате. Загуби винаги ще има, въпросът е да гледате напред и да не се връщате с негативизъм в миналото. Гледайте на нещастието като на опит и го надградете. Време е да ви дадем 7 ценни съвета как да живеете живота си по-добре.

1. Всяка болка е начало на духовно израстване

Ако сте наранени или нещо ви тежи, то трябва да знаете, че болката е дошла с някаква цел. Важното е да вземете необходимата поука и да продължите живота си напред. Борбата трябва да продължи, за да стигнете до успеха. Трябва да имате повече търпение, защото лошите неща се случват бързо, а на хубавите им трябва време. Отдайте се на живота, но не се съпротивлявайте, а гледайте на неволите като преминаване на по-високо ниво. Мислете философски.

2. Нещата от живота са временни и преходни

След мрак ще се развидели. След дъжд ще изгрее слънце. По същия начин ако някой ви е наранил, вие ще се излекувате. Няма да страдате вечно. След лошото винаги идва доброто. Когато се чувствате добре, наслаждавайте се на това състояние с пълна душа. Ако пък нещо не е наред, знайте, че скоро това ще се промени в положителна насока. Дори и да ви се струва невъзможно в един момент, в друг усмивката отново ще изгрее на лицето ви. Животът ви дава нов шанс всеки път. Трябва да го грабнете и да не го пускате.

Тези 6 зодии ще са нещастни през ЮНИ

Всеки от нас в даден момент от живота си се чувства нещастен. Изпитва силно желание земята да се отвори под краката му и той да пропадн...

3. Ако се оплаквате или притеснявате от нещо, вие нищо няма да промените

Спрете да се самосъжалявате и да занимавате околните с проблемите си. Така няма да ги решите. Рискувайте повече и дори и да се провалите в някое ново начинание, вие ще знаете, че поне сте опитали. По-добре правете нещо, отколкото да стоите апатично и да мрънкате за всичко. Ако претърпите провал, това може да ви послужи за урок и следващия път да успеете да постигнете желаното. Спрете да се колебаете за всичко, защото животът е кратък. Действайте и експериментирайте на воля. Надграждайте новите си познания и бъдете благодарни, че сте имали проблеми, защото те са ви отворили очите.

4. Не се срамувайте, ако животът ви е оставил белези или рани

Всеки белег е знак, че болката вече е приключила. Т.е. вие сте вече по-уверени и издръжливи, минали сте едно ниво по-нагоре от преди. Белезите - били душевни или физически, се повод за гордост, а не за срам. Те винаги ще ви навяват спомени и няма да изчезнат, но вие трябва да започнете да гледате на тях като научен урок и ново начало. Всеки белег трябва да ви носи сила и увереност.

5. Всяка спечелена малка битка е крачка напред

Лесен трик, с които бързо да изгоним негативните мисли

Понякога всеки един от нас го обземат тревожни мисли. Те са като червейче, което човърка в мозъка ни и не ни оставя намира... Това, кое...

Ако започнете нещо и работите здраво по него, никога не го прекъсвайте в средата. Ако си струва, опитайте да стигнете до края. Ако не го направите, то по-добре въобще не го започвайте, защото ще загубите време и нерви. Ако успеете да се справите, това ще ви даде крила и вие ще осъзнаете, че всички усилия са си стрували. 

6. Не разчитайте на другите хора

Всеки човек прави нещата предимно за себе си. Затова не разчитайте на другите да оправят вашите неща. Ако сте заобиколени само с негативни хора, това си е лично техен проблем. Вашата цел е да останете позитивно настроени към всичко около вас. Отговаряйте на злобата с усмивка и пренебрежение. Ако някой се държи лошо с вас, вие не се преструвайте, а бъдете себе си. Не приемайте твърде лично всички негативи към вас. Хората говорят много неистини, защото са озлобени и имат комплекси. Не се впечатлявайте на клюките и интригите. Имате си достатъчно лични неща, за които да се тревожите. Мислете по-егоистично, за да успеете. Не е важно какво мислят другите за вас. Правете нещата, които ви правят щастливи и бъдете с хора, които ви карат да се смеете повече. 

7. Дори и да сте сгрешили, не се страхувайте да опитате отново

Грешките не са приятни, но вие може да гледате на тях като на научен урок. Затова не поглеждайте назад с негативизъм. Когато нещо се е объркало, значи е трябвало така да стане. Не се вкопчвайте в това, а помислете защо се е получило и как да го подобрите следващия път.  Бъдете силни и не се предавайте. Животът е непредвидим, но е и доста щедър. Продължавайте да се издигате и не спирайте да мечтаете. Случва се да сте на дъното и да минете през лошото, докато стигнете до съвършенство. Бъдете искрени, дори и с вас да не са. Винаги вървете с високо вдигната глава и имайте самочувствие. 
Споделете всичко това с някой близък човек, за да го окуражите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-красивите места в Испания
Най-красивите места в Испания

За повечето от нас Испания е морска дестинация с прекрасни плажове и чудни курорти. Но тази страна е истинско съкровище и може да предложи много...