Кои цветя от какво пречистват въздуха вкъщи?

8877
Кои цветя от какво пречистват въздуха вкъщи?
Снимка: Nyles McNierney / Pixabay

В днешния свят е все по-обсъждано пречистването на въздуха в нашите апартаменти, поради голямото му замърсяване от много неблагоприятни за здравето ни вещества в него. Поради тези причини се опитват повечето хора да се  заобиколят от стайни растения, пречистващи въздуха, тъй като всеки е наясно, че те са в състояние да поглъщат въглеродния диоксид и да произвеждат кислорода във въздуха. Също така съществуват различни стайни растения, неутрализиращи почти 90 процента от вредните химикали.

Стайните растения са не само декоративни, но и са незаменими със свойствата си. Те не само изпълват въздуха с кислород, но и го пречистват  от вредни примеси. Препоръчително е да съхранявате само здрави цветя в апартамента си. Ако цветята се разболеят и листата избледнеят, то няма да могат да абсорбира достатъчно от опасното вещество. За тези цели са предпочитани растения с големи листа.  В спалнята се препоръчва да държите цветя, които са способни да отделят етерични масла, като здравеца. Той насърчава здравословния сън, ще забравите за безсънието и депресията.

Най-популярните растения за пречистване на въздуха

Сложете някое от тези цветя в спалнята си и вижте какво ще се случи

Стайните растения са перфектната декорация за всеки дом, но те могат да бъдат и изключително полезни за цялостното здраве. Някои от тях...

Алое вера

Сокът от него е известен с лечебните си свойства и е широко използван в нашата народна медицина. Алое вера е много ефективно за почистване на въздуха в апартамента, абсорбирайки почти 90 процента от вредния формалдехид във въздуха. Листата на алое вера произвеждат множество фитонутриенти, които влияят на тялото. Под влиянието им се засилва имунитетът на човека, подобряват се и умствените процеси на мозъка. Тъй като е сукулентно растение, поливането веднъж седмично е достатъчно.

Фикусът

Поради големите си листа, това растение е незаменимо за пречистване на въздух  у дома. То може да абсорбира съставки като  бензол, формалдехид и амоняк. Също така почиства ефективно  праха от въздуха. Фикусите не изискват специални грижи. Поливайте ги  2-3 пъти в седмицата през летните месеци и веднъж в седмицата през зимните. Трябва редовно да избърсвате праха от листата им.

Растения, които пазят дома ни

Много стайни растения имат ползи за здравето. Някои, като алое вера, могат да се използват изцяло за лечение на кожата и заболявания, д...

Свекървин език

Сред много хора  е известно с наименованието си „свекървин език“. По отношение на способността си да генерира кислород, то заслужено заема първо място. Но това не е единствената му стойност. Фитонцидите на растението са успешни срещу стрептококи. Последните могат да предизвикат различни процеси на възпаление в организма, дори и причиняването за сериозни заболявания като тонзилит, пневмония, скарлатина и др.

Бегонията

Перфектни срещу изпарения на различни съединения, просто ги оставете на перваза на прозореца и те ще поглъщат всички вредно от въздуха в стаята ви. Бегониите обичат частичната сянка. През летния сезон може да бъдат поливани  на всеки 3-4 дни, през зимния - веднъж в седмицата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com