Какво го издава, че те харесва - следете тези 5 признака!

64812
Какво го издава, че те харесва - следете тези 5 признака!
Снимка: iStock/Guliver

Освен зрителния контакт и поведението му към вас, мъжът има някои по-изтънчени и деликатни начини да покаже на жената, че го интересува и желае по-близко общуване с нея. Но изненадващо се оказва, че в много случаи жените пренебрегват това, приемайки такива признаци като жестове на обикновено приятелство – докато, всъщност, те сочат истински романтичен интерес. Ето някои от най-честите фини знаци, чрез които мъжът, съзнателно или не, показва, че проявява интерес и желае да имате по-тясна връзка.

1. Осъществява зрителен контакт, неговите зеници се разширяват

За всеки човек е естествено е да търси зрителен контакт с някого от другия пол, когото харесва. Това е опит да навлезе в душевния му свят, като осъществи и първоначална психологическа връзка. Той просто се интересува от вас.

Така заинтересуваният мъж се съсредоточава върху лицето ви: първо бузите, челото, очите, устните (особено устните!) - а след това го разглежда като цяло. Това е един от най-ясните признаци, че въпросният мъж се интересува от вас. При това, ако ви харесва, неговите зеници се разширяват като физиологична реакция на самото обстоятелство, че е близо до вас.

Тези зодиакални знаци обичат да доминират във връзката

2. Приближава се, когато говори с вас

Това е един от най-очевидните и лесни за разбиране жестове - индикация, че мъжът ви харесва. Щом се интересуваме от човека, който говори, ние неволно се наклоняваме към него – всъщност, това е нещо, което дори не забелязваме, когато го правим.

Ще установите, че мъжът се наклонява въпреки, че и без това чува много добре какво говорите – така де, да не е глух? Когато някой сериозно ви харесва, той се накланя към вас. И обратно: ако, уви и за съжаление, не го интересувате, ще се облегне назад.

3. Докосва ви и показва привличане

Друго поведение, което би показало, че този мъж ви харесва, е, че намира оправдания да ви докосва повече - и е много доволен, ако го докосвате в отговор. Поради това не би било необичайно той първо да ви стисне ръката, след което да премине към прегръдка, целувка по бузата и... хм... така нататък.

Подобно жестове са ясен признак, че го интересувате. Той иска да държи ръката ви, да ви прегръща и да бъде физически близо до вас. Също така, желае да почувствате особеното му отношение, като ви направи комплимент и ви покаже колко сте важна за него.

15 знака, че е подходящ/а за сериозна връзка

4. Усмихва се ни в клин, ни в ръкав

Ние се усмихваме повече на човека, когото харесваме, защото неговото присъствие ни прави щастливи - а начинът да покажем това, е чрез усмивка. От друга страна, смехът също играе основна роля, тъй като сме склонни повече да се смеем на шегите на тези, които харесваме, защото искаме да им угодим. Така мъжът несъзнателно се опитва да накара жената, която го привлича, да се почувства удовлетворена, когато тя се шегува и в отговор получава смеха, който очаква.

Обърнете внимание дали се усмихва редовно, когато е с вас, и се смее на шегите ви, даже и на онези, които, честно казано, са малко глуповати. Това вероятно е така не, понеже сте по-весела от другите хора или пък вашето чувство за хумор е на по-високо ниво – просто му се иска да се чувствате приятно, когато сте с него.

5. Напрегнат е при поздрав

Езикът на тялото на мъжете, щом харесват жена, е много показателен, особено в начина, по който ви поздравяват. В началото могат да бъдат неловки, но когато се приближат до вас, се опитват да ви поздравят с целувка по бузата, да ви прегърнат дълго и винаги с широка усмивка на лице.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com