Кои са 5-те най-вредни навици, провокиращи бързата поява на бръчки

1777
Кои са 5-те най-вредни навици, провокиращи бързата поява на бръчки
Снимка: iStock/Guliver

С напредването на възрастта много дами започват да обръщат голямо внимание на външния си вид и по-конкретно на това колко бръчки започват да се появяват по лицето. И от тук следва едно сериозно издирване на перфектния крем или серум, който ще ни подмлади с години. Това обаче е по-скоро мит, отколкото истинско обещание, тъй като и много фактори от живота ни могат да бъдат причинители на преждевременно състаряване на кожата. Кои са вредните навици, провокиращи бързата поява на бръчки, прочетете в следващите редове.

Спите с лице надолу към възглавницата

Особено приятно е в студените вечери, когато сме се увили като в пашкул и сме заровили главата си във възглавницата. Това обаче никак не е полезно за нашата кожа, тъй като може да доведе до появата на малки бръчици по лицето, а и също по шията и деколтето. Спането по корем може да е причина за образуването на т.нар. “пачи крак”, както и за напречни бръчки по челото. Разбира се, трябва да отбележим и подпухналостта и торбичките под очите.

Суха кожа и напукани пети - какво ги причинява

Дехидратирани сте

Знаем колко е важно винаги да поддържаме добра хидратация. Ако не приемате достатъчно вода дневно, не само тялото ни, но и самата кожа ще се дехидратира, което води до преждевременно състаряване и следователно - образуването на нежелани бръчки.

Спите с грим

Тази грешка е изключително вредна за състоянието на кожата ви. Гримът задължително трябва да се почиства добре вечер преди лягане. Колкото и да сте уморени и да не сте в състояние да го направите, съберете последните си сили и отделете 5-10 мин. В противен случай на следващата сутрин може да се “радвате” на нови пъпки, разширени пори, олющена кожа. Това е предпоставка и за появата на нови бръчки. Почиствайте щателно лицето си с правилните продукти и хидратирайте ежедневно.

Бюти съвети: 10 задължителни неща за всеки тип кожа

Не овлажнявате кожата си

Както вече загатнахме, трябва да си изградите правилна рутина спрямо типа и състоянието на кожата ви. Ако не сте достатъчно компетентни, доверете това на специалист, който ще ви даде добри насоки и конкретни продукти. Може да създадете отделна дневна и нощна рутина грижа за кожата, а може да използвате и еднакви продукти сутрин и вечер, стига това да е допустимо.

Не използвате слънцезащита

Слънцезащитата е от основните и важни компоненти в целогодишната грижа за кожата. Пропускането й ни излага на директното ултравиолетово лъчение от слънцето, което не е особено полезно за кожата ни и може да е предпоставка за преждевременно стареене и дори рак.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com