Кои са най-близките топли дестинации през зимата?

11924
Кои са най-близките топли дестинации през зимата?
Снимка: iStock

Какво по-приятно от това да избягаме от студа на топло и екзотично място, където да се заредим с положителна енергия и се порадваме на по-различна култура.

Ето две от най-близките топли дестинации през зимата.

Египет

Разстоянието между България и Египет е 3100 км. Със самолет се стига за около 2 часа. Най-доброто време за посещение са зимните месеци от декември до април. Тогава е активният туристически сезон в страната, когато милиони туристи от цял свят бягат от зимата в популярните морски курорти Хургада, Шарм ел Шейх и Макади Бей. Времето е чудесно за посещение на столицата Кайро с прочутите пирамиди и Луксор.

Климатът в Египет е обособен в два сезона - мека зима от ноември до април и горещо лято от май до октомври. Разликата между двата сезона се състои в дневните температури - през лятото по крайбрежията дневната температура достига над 30 градуса, а през зимата - 14-15 градуса. В района на пустините температурата през деня скача до 43 градуса, а през нощта пада до 7 градуса.

Шест начина, чрез които пътуването е полезно за вас

Хургада - най-популярният морски курорт в Египет

Хургада е столица на мухафаза Червено море в Египет. Самият град е разположен на около 36 км от крайбрежието и не навлиза много в самата пустиня.

Градът е основан в началото на 20-ти век след откриването на международното летище. Оттук минават пътници за Кайро и има директни връзки с някои европейски градове. Градът е прочут с великолепните плажове, водните спортове и активности, нощния живот и горещото време. Тук може да практикувате уиндсърфинг, дълбоководен риболов, гмуркане с акваланг и др. Подводните градина на Хургада са едни от най-красивите в света. Могат да се видят при разходка с лодка със стъклено дъно.

Ако сте избрали почивка на Червено море в Хургада, отделете си един ден за посещение на Кайро. Разстоянието между двата града е около 450 км. Днес повечето туристически агенции предлагат възможност за 1-дневен престой в Кайро с посещение на прочутите Египетски пирамиди.

Дубай

Арабският мегаполис е малко по-отдалечен от България, на около 5 часа със самолет, но поради наличието на редовни директни полети, лесно може да стигнете там. В Дубай ще откриете всичко - петзвезден лукс, високотехнологични съоръжения и слънце през цялата градина, невероятно крайбрежие с великолепни градски пейзажи на фона на пустинята. Тук перфектно се съчетават най-доброто от Новия свят с топлината на традиционното арабско гостоприемство.
Дубай е разположен на крайбрежието на Персийския залив, на морското равнище. На юг и югозапад граничи с емирствата Абу Даби, на север и изток с емирството Шарджа, на запад - с водите на Персийския залив.

Дължината на бреговата линия е 72 км.  
Климатът е сух и горещ. Дубай се намира непосредствено до северната тропична окръжност. Средните дневни температури варират от 38 градуса през юли и август и достигат приятните 25 градуса през януари. Тъй като въздухът е много сух разликата между дневна и нощна температура е голяма. Валежите са оскъдни и кратки.

Идеи за това как да спестите пари при следващото си пътуване?

Днес градът е известен с пясъците, слънцето и прочутите търговски центрове. Някога Дубай е бил спокойно градче със селски къщурки от гипс и корал, построени от персийските търговци и палмови хижи, в които са се подслонявали бедуински рибари и търсачи на перли. Само за около 60 години се превърна в най-желаната туристически дестинация. Горещият климат, смекчен от бризовете от Арабския залив, мистичната пустиня, невероятните плажове, арабската култура, са само част от причините милиони туристи да пристигат всяка година тук. 
Днес джамиите и кулите на Стария Дубай седят редом до нови лъскави небостъргачи. Ще видите хотели в Дубай не само на самия бряг, а във водата. Строят се изкуствени острови със 120 км плажна ивица.

Ако обичате модерната архитектура, никъде по света няма да сте така впечатлени, както в най-големия метрополис в Обединените Арабски емирства. Тук ще видите 700-метровата Кула на Дубай, най-високата сграда в света, както и най-големия търговски мол в света, първия подводен хотел и т.нар. атракция “Светът” - удивителен архипелаг от 250 сътворени от човека отрови, подредени така че да представляват карта на земното кълбо.
Няма как да пропуснете най-високия хотел в света Burg Al Arab Hotel, оформен във вид на платноходка, както и закрития център за зимни спортове “Ски Дубай”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да си направим сами боя за яйца
Как да си направим сами боя за яйца

Когато става въпрос за боите, които използваме по Великден, някои от нас може да се притесняват от химикалите, които се използват в комерсиалните...