Кои са най-честите грешки, които хората правят при инвестиране?

3836
Кои са най-честите грешки, които хората правят при инвестиране?
Снимка: Steve Buissinne / Pixabay

Нека си го кажем направо - много трудно можем да забогатеем, ако разчитаме само на заплата и работим от 9 до 5. Парите, които правим, трябва да бъдат инвестирани умно и да могат да работят за нас. В тази статия ще споделим с вас най-честите грешки, които хората правят при инвестиране в различни активи. Най-добрият учител са уроците на другите. Няма нужда да хабите своето време и пари, за да експериментирате - просто гледайте къде са сбъркали останалите. Важно е да знаете, че тази статия НЕ предлага и НЕ представлява финансов съвет, а по-скоро дава насоки за най-големите грешки при инвестиране, от които да се пазите:

Празни обещания за висока доходност за кратко време

Какво носи по-висока доходност от златото?

Ако търсите добра инвестиция, хуквайте към детските магазини. Изследователи от Висшето училище по икономика в Москва са установили, че ...

Дори на криптовалутите им трябва време, за да се развият до определено високо ниво и да носят голяма доходност. А те си остават едни от най-рисковите активи, в които може да инвестирате. Ще срещнете много хора в интернет пространството, които ще ви обещават бързи резултати срещу пари и печалби от порядъка на 500-1000 евро на ден. Бягайте от такива предложения като дявол от тамян. За жалост има хора, които все още се връзват на подобни предложения и това подхранва такива измамни оферти допълнително. 

Не инвестирате според степента на риска, която сте готови да поемете

Разбира се, никой не иска да загуби парите, които е инвестирал. Все пак трябва да имате предвид, че различните инвестиции имат различен риск. Колкото по-висок е той, толкова по-голям шанс имате за добра печалба. Никъде не съществува уравнение - нисък риск и висока процент на възвращаемост. За жалост много хора не преценят правилно какъв риск са готови да поемат и инвестират в акции и криптовалути, които могат да имат много драматична промяна в стойността си. Както нагоре, така и надолу. И когато има лош период, хората, които се паникьосват изтеглят средствата си и регистрират загуби. А вместо това могат да изчакат нивата на стойността да се възстановят. Ако сте от този тип нервни инвеститори, по-добре изберете нискорискови активи, в които да налеете своите спестявания. 

Инвестирате в неща, които не сте проучили и от които не разбирате

Кои са най-добрите финансови решения, които можете да вземете за следващата година?

Всеки иска да има много пари, да бъде богат без усилие и по възможност това да стане от днес за утре. В реалността нещата стоят по друг...

Има хора, които са готови да налеят пари в неща, за които само са чували или са чели в интернет. Например, някой е видял статия за потенциала на даден актив без да направи дори елементарно едночасово проучване, за да види за какво става въпрос. Много често такива импулсивни решения завършват зле. И дори да има положителен развой, то той се дължи повече на късмет, отколкото на добро инвестиционно решение. Ако не разбирате спецификата на даден актив, по-добре не инвестирайте в него. Преди това поне го проучете добре или намерете доверен човек, който да ви консултира. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com