Кои са най-честите причини вторите бракове да се провалят

3247
Кои са най-честите причини вторите бракове да се провалят
Снимка: Pexels

Има хора, които след приключването на първия брак не желаят да се впускат отново в обвързващи отношения. Но някои са готови да продължат напред, или поне така си мислят.

Много често и вторите бракове се оказват провал, защото миналото повлиява по един или друг начин. Нека видим кои са най-честите причини за неуспеха във вторите бракове:

Психолозите разкриват 4-те най-чести причини за развод

Според статистиката около 50% от всички бракове завършват с развод. В същото време, ако човек реши да формализира втори брак, вероятнос...

Съвместно родителство

Когато и от двете страни има деца от предишни връзки, много вероятно е да се появят проблеми, свързани с това. Пренебрегване на децата, съперничество между бившите и настоящите партньори и т.н. Също е от съществено значение дали децата биха приели новия член на семейството и голямата промяна. Бившите партньори също може да се включат в играта, като настройват децата ви срещу новия партньор.

Бившите съпрузи все още могат да бъдат приоритет

Ако бившият ви е решил да прекрати отношенията си с вас, то е много вероятно вие още да гледате на него с други очи, дори когато имате нов партньор до себе си. Това не трябва да е така и не трябва да поставяте бившия си съпруг на първо място, независимо дали имате деца, или не.

Емоционален багаж

Защо раздяла, а не развод?

Има много разлики между раздялата и развода, но една от тях се оказва ключова за отговора на въпроса „Защо раздяла, а не развод?&...

Ако сте имали прекалено токсична връзка, проблеми с доверието, лоялността и др., от които все още не може да се оттървете, това ще повлияе на отношенията ви с новия партньор. Вие все още не можете да премахнете тези мисли и притеснения от ума си и ги прилагате върху невинната си нова половинка.

Темата за парите 

Парите са една от основните причини, поради която настъпват конфликти в семейството. Добре е още когато решите да заживеете заедно, да обсъдите какви ще са общите ви доходи, как ще се разпределят парите и ако имате деца от предишни бракове – как да действате спрямо издръжка, отглеждане и т.н. По този начин ще си спестите редица конфликти занапред, а от открития разговор няма по-добро средство за изглаждане на отношенията.

Склонни сте да правите по-малко компромиси

След едно голямо разочарование като разшурения брак, жените стават много по-малко склонни да правят компромиси със себе си и живота си като цяло. Затова ако индикира някакви сериозни ваши токсични черти, то най-вероятно вторият брак също няма да е успешен.

Как да се отърсите от раздялата и да продължите с гордо вдигната глава

Раздялата понякога е наложителна. С този човек сте споделяли най-важните моменти от живота си досега, но е време пътищата ви да се разд...

Страх да не останете сами

Вие вече сте свикнали със споделения живот и това постоянно да имате човек до себе си. Затова в този стремеж може прибързано да се впуснете в нова връзка и дори брак, ако партньорът ви ви се струва достатъчно надежден. Но това не е много добра идея, защото с течение на времето може да откриете черти и поведение, което не ви допада и което да доведе до раздяла.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com