Кои са най-добрите финансови решения, които можете да вземете за следващата година?

4073
Кои са най-добрите финансови решения, които можете да вземете за следващата година?
Снимка: Unsplash

Всеки иска да има много пари, да бъде богат без усилие и по възможност това да стане от днес за утре. В реалността нещата стоят по друг начин. Можете да си гарантирате финансова независимост, но е добре да помислите как да я постигнете. В последния месец на отиващата си година ще споделим с вас някои ценни финансови решения, които да вземете през 2022 година. 

Следете финансите си

Таньо Марковски: Преди да инвестирате в имоти се подгответе добре

Таньо Марковски е Експерт в областта на недвижимите имоти с 12-годишен опит в сферата. Участвал е в някой от емблематичните имотни сдел...

Преди всичко трябва да следите финансите си и да харчите със сметка. Записвайте разходите и следете приходите си. Колко пари имате, имате ли излишни разходи? От какво може да спестите? Можете ли да изкарате повече пари? Това са въпроси, за които ще имате отговор, след като започнете да следите какво влиза и какво излиза като парична сума всеки месец от вашия бюджет. В интернет има изключително много удобни приложения за това. А в най-лошия случай отворете една таблица и записвайте вътре. 

Поставете си ясни цели

Какво точно искате? Да си гарантирате спокоен живот след пенсия? Или може би да имате повече свободно време, като получавате пасивен доход? Или въобще да не работите, а да живеете само от приходи, които идват от вашите направени инвестиции? Определете своите цели и започнете да работите за тяхното постигане. В крайна сметка трябва да знаете къде отивате, за да може въобще да тръгнете. 

Имайте резервен план

Как да инвестираме свободните си пари, за да ги спасим от инфлацията?

Как можем да запазим своите спестявания във времена на инфлация? Това е основен въпрос, който много хора си задават. Някои от тях си ку...

Ако вие сте човекът, който носи парите в семейството, си задайте въпроса - "Какво се случва ако не мога да работя и да изкарвам пари?". Добро решение е да имате авариен фонд, който да покрие разходите ви за поне три месеца напред. Това е сума за черни дни, която да ползвате, ако останете без работа или се налага да покриете голям непредвиден разход, който е свързан с вашето здраве. Съветваме ви да инвестирате средства в застраховка. В наши дни се случва всичко и е добре семейството ви да е осигурено. Не е зле да помислите за застраховка и на вашето жилище при пожар или други неприятни обстоятелства. Така малките вноски могат да ви спестят голям разход при лошо събитие. 

Мислете, преди да инвестирате

Има немалко хора, които губят парите си в необмислени инвестиции. Някой им обещава 1000% възвръщаемост и те скачат веднага. Четете, учете, мислете. Много е важно да направите информиран избор, преди да вземате решение за необмислени инвестиции. Една лоша инвестиция може да срине всичките ви спестявания и да е нужно да започвате от нулата. И както старата поговорка гласи - не слагайте всички яйца в една кошница. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com