Кои са най-интересните места за пътуване в началото на следващата година?

7289
Кои са най-интересните места за пътуване в началото на следващата година?
Снимка: БГНЕС

Началото на годината не е много интересно време за пътуване за повечето места. Традиционните любими дестинации не са атрактивни, а тепърва трябва да откриваме нови. Правим този списък с препоръки с ясната идея, че на местата, които посочваме, може да има локдаун или мерки срещу COVID-19. Все пак считаме, че ако всичко е наред, ще можете да се насладите на прекрасно преживяване там в началото на следващата година. Под началото разбираме първите три месеца - от началото на януари до края на месец март. Ето и нашите предложения: 

Прага, Чехия

СЗО: Неваксинираните и уязвими лица да отложат пътуванията си

От СЗО предупредиха, че хората, които не са напълно ваксинирани срещу коронавирус и които са уязвими към болестта, включително хората н...

Чехия като цяло е прекрасна страна, а в Прага винаги има какво да се види. Началото на годината е период, в който градът е прекрасен и може да му се насладите, но няма тълпи от туристи, които да ви пречат и да са на всяка крачка. След като посетите всички красиви музеи, галерии и се разходите по улиците на стара Прага, ще можете да намерите приятно местенце, в което да седнете и да се стоплите с чаша вино и вкусна храна. 

Словения и Словакия

Двете страни не са особено големи и ги препоръчваме като групово посещение. Първо едната, а после другата. Някъде точно в тази част на Европа може да видите прехода между Изток и Запад. Двете страни не са големи, но за сметка на това са много красиви. Достатъчно е да кажем, че преди време имаше туристически бранд Loopy Slovenia - автобуси, които развеждаха туристи из цялата страна. Не сме проучвали дали функционира все още, но можете да опитате. 

Рига, Латвия

Идеи за пътуване из България през зимния сезон

Зимата е студена, но е прекрасно време да пътуваме напред-назад. Има доста топли дни, които ще ни позволят да обикаляме из страната. В...

Доста хора биха казали, че да се ходи на север през студените месеци не е добра идея. Рига е като извадена от приказка през зимата, а вече ще е минала коледната лудница в столицата на Латвия. Градът има красива архитектура и собствен чар, който много хора все още не са оценили. Освен това ще видите доста прилики с България, като влаковете, например. 

Занзибар

Редно е да сложим поне една екзотична дестинация в този списък. Занзибар стана хит сред българите през изминалите две години. Именно зимните месеци бяха времето, в което родните туристи посещаваха екзотичната страна. Очакваме след Нова година отново да има чартърни полети, така че ако ви липсва едно такова пътуване - не пропускайте. 

Обиколете България

Най-интересните малки градчета в България, които да посетите

В тази статия ще разгледаме някои от красивите малки градове в България, които си струва да посетите. Всяко от тях има своя чар и има п...

Последното ни предложение е свързано с нашата красива страна. Януари, февруари и март традиционно са по-спокойни месеци за туристическия бранш. Може да се разходите из страната, да видите някое място, което не сте посещавали. Велико Търново е прекрасна идея за всеки сезон. Същото важи за Пловдив, Стара Загора и почти всеки град и село у нас. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com