Кои са най-красивите кучета в света?

27315
Кои са най-красивите кучета в света?
Снимка: iStock/Guliver

Професионалистите смятат, че най-красивите кучета в света са животни, които съчетават следните качества и характеристики:

  1. Стриктно съответствие на индивидуалните характеристики с типичните характеристики на породата.
  2. Хармоничен цвят.
  3. Физическо и психическо здраве, защото най-сладкото куче, когато е болно, изглежда тъжно и изисква специални грижи от собственика.

В съответствие с горните критерии можете грубо да определите кое е най-красивото куче в света.

Съставянето на всякакви рейтинги сред породите кучета е деликатен въпрос и в много отношения резултатът от него е относителен. В края на краищата времето минава, модата на породите се променя, разработват се нови породи и съществуващите се подобряват, „финализират“.

Разбира се, има изложби, където домашните любимци се оценяват от професионално жури, следователно, според професионалистите, можем условно да определим най-красивите кучета в света.

Кои са най-красивите кучета в света:

  • Коли (шотландска овчарка).
  • Дог.
  • Руска кучешка хрътка.
  • Немска овчарка.

Втората част от върха са декоративните породи, а именно:

  • Чау чау.
  • Английски кокер шпаньол.
  • Пудели.
  • Болонка.
  • Пекинез.

Тези красиви породи кучета имат интересен външен вид и характерни качества.

5-те най-често предавани болести от куче на човек

Шотландската овчарка или коли е отгледана в Шотландия в края на 18 век. Тя оглавява класацията на най-красивите породи кучета. Основните качества на шотландските овчарки са следните:

  • издръжливост;
  • висока степен на адаптация към суровия климат;
  • много красиви форми;
  • привързан и мек характер;
  • внимателен, спокоен и доверчив поглед;
  • чистота и точност;
  • леки тренировки.

Колитата, заедно с чау-чау и други, са най-пухкавите кучета, чиято гъста козина идеално предпазва от суровия климат в планинските пасища. Коли обича хората и е отличен пазач и защитник.

Величественият и царствен дог е древна порода, произлизаща от гръцките бойни породи - молосите. Основните качества на породата са:

  • Голям, силен, подвижен и балансиран.
  • Те са много спокойни, без нервност, поведение и сдържаност. В същото време те са привързани и приятелски настроени към собственика и семейството му. Непознатите се третират с недоверие, но спокойно.
  • Договете се нуждаят от правилно възпитание и отношение, защото имат готин характер.
  • Представителите на тази порода имат релефни мускули.

Защо да предпочетете куче пред котка?

Що се отнася до немските овчарки, това е може би една от най-универсалните породи, които могат да изпълняват задачи с различна сложност. Нейните изключителни качества включват издръжливост, висока адаптивност, уравновесеност и недоверчив характер.

Следващите "пет" са най-сладките кучета от декоративни породи: чау-чау, английски кокер шпаньол, пудели, болонка и пекинез.

И така, чау-чау е древна тибетска порода, характеризираща се с повишена рошавост. Има спокоен, затворен характер. Характерна особеност на породата чау-чау е „напрегнатата“ походка, дължаща се на специалната структура на ставите на краката. Породата има широка гама от цветове - бяло, кремаво, червено, синьо и дори черно. Козината е много гъста и изисква внимателна грижа.

Козината на английския кокер шпаньол също се нуждае от специални грижи, особено вълнистата козина на ушите. Веселите английски кокер шпаньоли, въпреки ловния си произход, са страхотни приятели, особено когато става дума за по-възрастни самотни хора. Тези сладки кучета са много активни и забавни.

Общителният характер се отличава и с тази красива декоративна порода като пудел. Елегантен пудел, добре подстриган по най-новата мода, е истинска красота в дома ви и достойна компания за собственика. Тези кучета обаче имат и един недостатък - лаенето без причина, от което трябва да се отучи в ранна възраст.

Тези кучета се предлагат в 3 разновидности - френски, шарени и малтийски. Тази порода се нуждае от внимателна грижа, не се отличава с издръжливост, освен това пудели трябва да бъдат ваксинирани срещу различни видове инфекциозни заболявания.

Симпатичен пекинез може да се похвали с отлично здраве, което неизменно радва своите собственици. Пекинезът е независимо, гордо и леко егоцентрично куче. То не се нуждае от голяма компания и се чувства неудобно около деца. Освен това пекинезът е много чувствителен, а красивата му козина изисква внимателна ежедневна грижа. Симпатичен пекинез може да се похвали с отлично здраве, което неизменно радва своите собственици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да пием чай правилно?
Как да пием чай правилно?

За много хора чаят сутрин е неразделна част от закуската и своеобразен ритуал. Но малко хора знаят, че неправилният прием на чай може да навреди...