Кои са плодовете с най-малко захар, от които не се пълнее?

11958
Кои са плодовете с най-малко захар, от които не се пълнее?
Снимка: iStock/Guliver

Плодовете са чудесен заместител на сладкишите за стремящите се към стройна фигура и контрол над телесното тегло. Богати на витамини и минерали, те не само подпомагат утоляването на глада за сладки храни, но и се грижат за красотата и общото здравословно състояние.

Когато говорим за диетично меню и за редуциране на телесното тегло обаче, трябва да имаме предвид, че плодовете са богати на захар и прекомерната консумация на най-сладките и калоричните сред тях също може да доведе до покачване на теглото. Кои са плодовете, съдържащи най-малко захар, които не влияят на инсулина и гарантират удоволствие и сладост без риск от напълняване?

Диетолог споделя малко известни съвети за стопиране на покачването на теглото

Тънката талия и стройното тяло са не само общоприет стандарт за красота, те са символ на внимателна грижа към себе си. Често обаче изва...

1. Папая

Екзотичен плод, който е богат на витамини и минерали и беден на захар, въпреки сладкия му вкус. Притежава доказани антиоксидантни свойства и подпомага борбата със свободните радикали и увреждащото им въздействие върху тъканите и органите. От витамините в него в най-значими количества е витамин А.

2. Авокадо

Плодът на практика не съдържа захар, не е и с особена сладост, но е сред най-предпочитаните, тъй като притежава редица полезни въздействия върху организма и е богат на фибри, полезни мазнини, мед, витамини от група В, витамин Е, А, К. Той е сред най-често препоръчваните по време на диета.

3. Дребните плодове - малини, къпини, ягоди, боровинки

Диетолог назова напитката, която помага при отслабване

Желаещите да отслабнат и да се погрижат за своето здраве хора трябва да пият по чаша вода преди всяко хранене, съветва британският лека...

Общото между тези плодове е, че са дребни, ароматни, част от тях и горски, богати на витамини и минерали, изключително вкусни и сладки, но бедни на захар и с малко калории, което ги прави отличен избор при диета. Боровинките са полезни при инфекция на пикочно-половите пътища, а ягодите са съперници на чушките по съдържание на витамин С. Ако берете тези плодове сред природата, внимавайте да не ги объркате с други или да не растат до отровни гъби и храсти.

4. Грейпфрут

Сочен, ароматен, богат на витамин С, пълен с антиоксиданти, витамини и минерали, този плод е много вкусен, въпреки че е изключително беден на захар. Може да хапвате спокойно щедри порции от него, без да се притеснявате за теглото и талията си.

5. Пъпеш

Той има малко повече захар от изброените дотук плодове, но също така е диетичен. Полезен и ароматен, пъпешът е идеален за диета.

Кой би повярвал, че с помощта на краставица ще свалите КИЛОГРАМИ

Краставиците са основен зеленчук, който присъства на трапезата ни почти всеки ден. С нея се правят вкусни салати, богати на витамини и ...

Ако се стремите към ограничаване на въглехидрати и захар, към редуциране на теглото и поддържане на стройна фигура, важно е да избягвате грозде, банани, смокини, череши. Те са изключително богати на фруктоза и неподходящи за диета за отслабване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com