Кой би повярвал, че водата с лимон помага за толкова много неща

20635
Кой би повярвал, че водата с лимон помага за толкова много неща
Снимка: Pexels

Вероятно сте чували за приемането на чаша вода с лимон сутрин. Много хора са превърнали това в свой сутрешен ритуал за едно по-здравословно, хидратиращо и освежаващо начало на деня. Ако не сте свикнали да пиете достатъчно вода, което е препоръчително за всеки човек, може да опитате да разнообразите, добавяйки резен лимон в нея. Ще усетите по-различния приятен вкус, който ще ви зареди с витамини. Лимоновата вода е извор на здраве, защото помага за много неща. Нека видим някои от тях.

За по-свеж дъх – водата с лимон може да ви помогне да укрепите венците и да имате свеж дъх през целия ден, особено ако решите да изпиете няколко чаши от нея. Не мийте обаче зъбите след прием на вод с лимон, за да не увредите емайла им.

За по-чиста и красива кожа – благодарение на съдържанието на витамин С в лимона, тази чудотворна напитка помага за изчистване на кожата от петната и намаляване на бръчките. Освен това лимонът може да унищожи бактериите, които атакуват кожата и причиняват проблеми. Когато детоксикирате кожата си отвътре, това ще се отрази и отвън.

За подобряване състоянието на нервната система и укрепване на имунитета – лимонът съдържа калий, който отговаря за стимулирането на мозъчната функция, регулирането на кръвното налягане и функциониране на нервната система. Отделно витамин С, който се съдържа в цитруса в изобилие, подпомага и укрепва имунната система. Ако се чувствате отпадали, сякаш преди настинка, изпийте чаша топла вода с малко пресен лимонов сок и мед.

За облекчаване симптомите на махмурлук – може би сте прекарали забавна вечер с приятели и сте прекалили с питиетата. Започнете деня с чаша лимонова вода, за да се справите с махмурлука, който ви мъчи. Освен това, напитката облекчава и стомашното неразположение, което вероятно ще изпитате след прекаляване с алкохола. Водата с лимон има свойството да пречиства организма.

За облекчаване на проблеми с дишането – при възпаление на дихателните пътища или астма най-добрия лек е лимоновата вода. Тя има антибактериално действие, което пречиства дихателните пътища от инфекции и възпаления. Освен това влияе положително върху кашлицата. Ако страдате от някаква алергия, също може да намалите симптомите с чаша вода с лимон.

За допълнителна енергия и сваляне на излишните килограми – лимоновата вода ускорява метаболизма, намалява глада и утолява жаждата. Ето защо е хубаво да изпиете чаша вода преди да започнете да се храните. Освен това, ако искате да намалите или спрете кафето, сутрин може да започнете деня си с чаша вода с лимон, която ще ви ободри дори повече от кофеиновата напитка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com