Кой е най-опасният вид изневяра?

10823
Кой е най-опасният вид изневяра?
Снимка: iStock/Guliver

Говорейки за изневяра, обикновено си представяме физическа близост на нашия партньор с друг човек. Но не трябва да забравяме за емоционалното предателство, което може да е разрушително за връзката ви. 

Какво е емоционално предателство?

Това не е физическа измяна, а духовна. Имате връзка, но в същото време обичате да отделяте време на някой друг, а не на партньора си. В крайна сметка заменяте интимността, която е трябвало да споделите с вашия любим, а не с трети човек. Този тип предателство може да подкопае връзката ви „отвътре“. Всички кризисни моменти се задълбочават, а мотивацията за разрешаването им намалява. Вие се привързвате към другия човек и пренебрегвате човека, с който имате връзка. Тази привързаност може да остане скрита дълго време под формата на приятелство или служебни отношения. И съответно привързаността започва да се развива в нещо по-сериозно.

Какво е любов или многото лица на любовта

Какви опасности крие физическата изневяра?

Изневярата е един от рисковите фактори, които могат да доведат до сърдечен удар, тъй като мъжете по време на тайни любовни срещи подлагат сърцето си на толкова голям стрес, че това може да наруши естествения баланс в човешкото тяло и по този начин да доведе до катастрофални последици. Проучванията доказват пряка връзка между прелюбодейците и сърдечния удар. На първо място самото тайно приключение е вълнуващо. Новата жена е източник на нови усещания, а съпругата действа като успокояващ фактор. Само първата нощ, прекарана със съпругата, може да носи същото количество стрес като нощта, прекарана с любовница. Неслучайно според една от легендите жестокият водач на хуните - Атила, умира в брачната си нощ. Положителните емоции също могат да бъдат убийци.

Неверният съпруг винаги изпитва страх при срещата с любовницата си. Със съпругата си той няма от какво да се тревожи, няма какво да доказва - всичко отдавна се знае. Ето защо любовните срещи могат да се превърнат в смъртен капан.

Спокойният семеен живот може да удължи живота на мъжа, докато изневярата и безразборното преследване на удоволствие го съкращават.

3 причини за изневяра

Някои факти за изневярата

Всеки пети в САЩ и всеки трети в Русия е изневерявал на партньора си. В същото време повечето от тях смятат, че трябва да бъдат верни един на друг. Мъжете са по-склонни да си признаят, отколкото жените. Най-често изневярата се случва с някой познат, например колега или съсед. Най-любимият сезон за измяна е лятото, а блондинките водят класацията по неверни съпруги. Ако потърсите нова тръпка в интернет и влагате чувства, значи ситуацията в брака е наистина трагична. Малко учудващо, но изневярата не винаги води до развод. Парите са водещият фактор за раздяла.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com