Кой литературен герой си според зодията

12309
Кой литературен герой си според зодията

В литературата са създадени огромно разнообразие от характери, които отразяват най-скритите кътчета от човешката душа. Ето на кой герой може да се оприличи всеки зодиакален знак:

ОВЕН - Одисей

Когато Омир създава най-великата си творба, несъзнателно приписва на героичния Одисей всички качества на упорития Овен: сила, смелост, решителност, склонност към приключения, жажда за победа.

ТЕЛЕЦ - Фауст

Характерът на Фауст, описан от Гьоте отговаря напълно на Телеца. Фауст е любовник, интелектуалец, чувствителен. Причината, поради която отказва на изкушението да се съюзи с дявола, се корени в практичността му и неспирната му жажда за свобода.

БЛИЗНАЦИ - Доктор Джекил и мистър Хайд

Отвъд двойнствеността на доброто и злото, виждаме в героя на Робърт Луи Стивънсън чертите на Близнаците- двойственост на характера и противоречива природа. Стивънсън разказва историята на добрия доктор Джекил, чиито добронамерени експерименти със самия себе си често  го превръщат в жестокия и садистичен мистър Хайд.

РАК - Анна Каренина

Ракът е емоционален и чувствителен. Нито един друг герой не преминава през толкова емоционални приливи и отливи, на които е подложена измъчената душа на Анна Каренина. Макар да изглеждат силни отвън, Раците са нежни и чувствителна, точно като Анна Каренина.

ЛЪВ - Николай Ставрогин

Романтичният герой от “Бесове” на Достоевски е руски аристократ, който се завръща в родината след няколко години в чужбина, запленен от свободолюбиви и революционни идеи, които заплашват да разрушат руските традиции. Като всички Лъвове, Ставрогин е запленяващ: с омайна красота, обожаван от всички, магнетичен, претенциозен и егоистичен.

ДЕВА - Отело

Шекспир създава огромно разнообразие от характери, което показва дълбоките му познание на човешката природа. Така се появява Отело, показвайки колко далеч може да стигне обсебения разум. Точно като Дева, Отело е смел, с твърди принципи и силно чувство за справедливост. Затова, след като убива съпругата си, осъзнавайки каква огромна грешка е направил, убива и себе си.

ВЕЗНИ - Дориан Грей

Оскар Уайлд пресъздава превъзходството на красотата над всичко останало. Везните са равновесие и перфекционизъм, справедливост и интелигентност, но най-вече, въплъщение на красотата. Романтичният дух на Дориан Грей, воден от идеала към красота, съвпадат с характера на изящните и хармонични Везни.

Пет забавни и вдъхновяващи детски книжки, които заслужават да бъдат препрочетени

Всеки човек е имал в детството си любими книги, които са му били забавни, интересни и вдъхновяващи, и които дори като възрастен би иска...

СКОРПИОН - Шерлок Холмс

Скорпионът представя мистерията в зодиака, който освен това, притежава невероятния талант да разследва, затова го свързваме с образа на Шерлок Холмс. Този британски детектив притежава всички качества на добрия Скорпион: остър ум, проницателност, интуиция и отлични анализаторски способности.

СТРЕЛЕЦ - Том Сойер

Авантюристичният дух, безкрайният оптимизъм и импулсът към действие на Стрелеца се отразяват в героя на Марк Твен - Том Сойер. Макар да се очаква да стане адвокат, накрая Том Сойер създава собствена банда и преминава през куп приключения.

КОЗИРОГ - Грегор Самса

Героите, без които можем да минем

XIX век е времето на свободата. Времето, в което особено за народите на Балканите, историята гърми с трясъка на революциите. Време, в к...

Грегор Самса е един от най-странните характери в световната литература, който перфектно отразява Козирога: той е трудолюбив, самоотвержен, води уреден и малко отегчителен живот и се превръща в огромен бръмбар. Това е метафора на самотната, меланхолична и понякога депресивна личност на Козирога.

ВОДОЛЕЙ - Мадам Бовари

Обаянието, упоритостта и желанието за свобода описват личността на Водолея и един от най-обичаните герои в литературата: Мадам Бовари. Флобер въплъщава в душата на Емма Бовари борбата срещу съдбата и личната свобода, битката срещу установения обществен ред и смелостта да се бориш за щастието си.

РИБИ - Дон Кихот

Духът на Дон Кихот изглежда като точно материализиране на изпълнените с идеализъм и въображение Риби. Дон Кихот е истинско отражение на Риби - изпълнен с фантазии, откъснат от реалността, стремящ се към щастие и удовлетворение. Въображение, неспокойна душа, бурни емоции и невинност - това е светът на героя на Сервантес, който може да видите при всички Риби.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com