Коя древногръцка богиня отговаря на вашата зодия

47186
Коя древногръцка богиня отговаря на вашата зодия
Снимка: iStock/Guliver

Овен - Атина

Атина - една от най-почитаните гръцки богини, която притежава свръхмъдрост и се счита за покровителка на занаятите. Родените в месеца на Атина са трудолюбиви и лесно постигат успехи в професионален план и винаги се стремят да се самоусъвършенстват.

Телец - Деметра

Към богинята Деметра, древните гърци винаги са се отнасяли с голямо уважение и която е покровител на земеделците и майките. Основните ценности за такива хора са семейството и дома и те са готови да жертват всичко за тях.

Това са 4-те зодии, които ще ви ИЗОСТАВЯТ, без да им мигне окото

Близнаци - Ирида

Ирида е пратеникът на боговете и нейната задача е да разнася нарежданията на боговете по всички краища на света: на земята, в дълбините на морето и дори в царството на мъртвите. 

Представителите на тази зодия са запалени купонджии и страхотни приятели и са много общителни и рядко приемат съществуването на някакви граници между хората. 

Рак - Гея

Гея - богинята на Земята, е почитаната като майката на света, от чиито недра започва живота и по същия начин Ракът обича да се грижи, да възпитава и да дава съвети.

Лъв - Хера

Хера е една от най-мощните богини на Древна Гърция и покровителка на семейството и всички под нейната звезда се смятат за отговорни и честни хора и мразят лъжите и лицемерието, които усещат интуитивно.

На тях винаги може да се разчита, тъй като са надеждни партньори в бизнеса и любовта.

Дева - Темида

Темида - богиня на правосъдието и съпруга на Зевс и е символ на справедливостта и честността. Тя е и гласът на Бога и едно от качествата, които Темида дарява на родените в нейния месец е искреността. Девите винаги говорят истината.

Везни - Персефона

Персефона е сред най-ухажваните богини и заради своята провитворечива същност, тя не успява да си избере само един човек, затова в крайна сметка съдбата решава красавицата да изживее своя живот с Хадес – богът на подземния свят и макар това, те живеят щастливо.

Тази легенда е показателна и води към една от най-отличителните черти на Везните – тяхната нерешителност. Те винаги чакат нещата да се случат от самосебе си и не предприемат сами действие. 

Скорпион - Хеката

Хеката е богинята на подземния свят. Тя е господарка на вещиците, учи на магьосничество и комуникира с мъртвите души. Така и жената Скорпион е изкусителка, в нея може да се влюбиш от пръв поглед, но същевременно е опасна. 

Стрелец - Артемида

Как изглежда домът мечта на всяка ЗОДИЯ

Дом мечта на зодия Овен Техният дом е изпълнен със спомени от пътувания, предмети от спортовете, които тренират, хладилникът им е осея...

Древногръцката богиня Артемида е покровителка на лова и дивата природа. Родените под нейния знак са искрени и честни хора, които притежават вродена интуиция, а жените Стрелци са страсни натури. Те влагат ентусиазъм и сърце във всяко свое начинание.

Козирог - Хестия

В Древна Гърция Хестия била почитана като пазител на семейното огнище, а тези, на които съдбата е дарила тази покровителка, са тихи и спокойни. Шумните компании и новите познанства, не ги привличат дори в младежките години. 

Водолей - Нике

Нике е богинята на победата. Тя често е изобразявана с крила или летяща над земята и като покровителка на Водолеите, тя ги е дарила със невероятен стремеж към свободата. Те са неизчерпаем запас от жизненост и оптимизъм, но не търпят да ги ограничават.

Защо рибите са толкова перфектни приятели

Рибите никога няма да издадат тайните ви Ако имате приятел със зодия Риби, може да бъдете спокойни, че споделените тайни с него ще си ...

Зодиите, които ще преживеят предателство през 2022 година

Риби - Афродита

Афродита е богинята на любовта. В нейна чест са написани и изпети множество балади. Хората, родени в нейния месец, винаги привличат вниманието и са предпочитани за приятели, а любовта е онова, без което Рибите не могат да съществуват и в замяна те също дават много любов и обичат да правят подаръци.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com