Колко крачки на ден е добре да правим

18361
Колко крачки на ден е добре да правим
Снимка: iStock/Guliver

Обичате да се разхождате продължително и сте чували за ползите от това, но има противоречиви мнения за това колко крачки дневно е най-добре да се правят за човешкото тяло. Повечето хора препоръчват да вървите около 10 000 крачки на ден. Това може да звучи като много, но всъщност се оказва доста лесно.

Учени развенчаха мита за 10 000 крачки дневно

Трябва да се запитате дали това е постижима и подходяща цел за вас. Дали имате времето за тези крачки и как това влияе на ежедневието си. Всичко зависи от вашето текущо ниво на фитнес и какво искате да постигнете. Използвайте брояч на крачките си, за да можете да си поставяте нови цели и да ги надхвърляте като прогресирате във времето.

Учени развенчаха мита за 10 000 крачки дневно

Всички сме чували, че изминаването на 10 000 крачки дневно е залог за добро здраве. Но резултатите от изследване, проведено от американ...

Ходенето е форма на упражнения, която е достъпна за повечето хора. Не се нуждаете от никакво специално оборудване, освен някои поддържащи обувки за ходене. Няма да имате нуждата от скъпо членство във фитнес център, а само парк и достатъчно желание.

Ходенето като редовна активност може да помогне за намаляване на риска от често срещани здравословни проблеми като сърдечни заболявания, затлъстяване, депресия, диабет и високо кръвно налягане. Можете да правите повече стъпки като разхождате кучето си, разхождате се в парка, отидете с приятели или предпочетете стълбите пред ескалатора следващия път в магазина.

Не е необходимо да правите 10 000 стъпки на ден, за да се чувствате активни и удовлетворени. Започнете с 5000 и вдигайте целите си постепенно, за да може и тялото ви да свикне.

Колко крачки на ден ни трябват за здраве

Проучванията показват, че по-възрастните жени, които вървят по 4400 крачки на ден в сравнение с 2700 или по-малко, имат по-ниска смъртност за 4 години. Но намаляването на риска изглежда достига максимум от около 7500 крачки на ден и изследователите не откриват допълнителни ползи от ходенето на 10 000 или повече крачки на ден. Ако искате да отслабнете, ходенето не е вредно, но промяната на диетата е от ключово значение. Данните показват, че комбинирането на тези мерки води до най-добри резултати.

Колко крачки на ден ни трябват за здраве

Ходенето е в основата на нормалната човешка активност, твърди кардиологът Лидия Йонова пред Спутник. За добро здраве и жизненост човек ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Колко калории се изгарят по време на сън?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com