Колко са нудистките плажове в България?

51720
Колко са нудистките плажове в България?
Снимка: iStock

Ако търсите място, на което може да добиете тен без разлика от банския си, вероятно се чудите къде са обособени нудитските плажове в България. По родното Черноморие може да срещнете нудисти на много плажове, но официално нудитски плаж няма. Все пак и неофициално са известни няколко плажа, които са най-често посещавани именно от нудисти. Общото между повечето от тях е, че са на по-закътани места, трудни за достъп, диви и неохраняеми, девствени и незастроени, недокоснати от човешка ръка.

Какво е нудизъм и що за хора са нудистите?

Нудизмът е начин на живот, сливане с природата. Нудистите не се притесняват от голотата си и я приемат за нещо нормално на плажа и не само. Нудистите имат различна културна, етническа, религиозна и сексуална ориентация, като сред тях има както млади хора, така и хора, отдавна прехвърлили 80-те години.

Кои плажове в България се посещават от нудисти?

Тъй като официално нудитски плажове по родното Черноморие няма, по-правилно е да проучите не колко са нудитските плажове в България, а кои по-закътани от плажовете, близо до мястото ви на отсядане, се посещават от нудисти. Ще ви запознаем с най-известните от тях, без да претендираме за изчерпателност.

1.       Перла, Поморие

Единият край на този райски плаж, далеч от шума на града, разположен само на фона на дюни и гора, често се посещава от нудисти. Макар да не е официално, плажуващите по бански знаят зоната и я избягват, оставяйки я за голите тела.

Дивите плажове в България (СНИМКИ)

2.       Къмпинг Делфин

Един от плажове, известен от дълги години на нудистите, е ивицата на къмпинг “Делфин”. Няма обособена зона за плажуване без бански и често се смесват нудисти и хора по бански. Имайте предвид, че не всички, предпочитащи банския, са склонни да приемат плажуването без на зона, която не е обозначена като такава за нудисти. Споровете не са изключение на това място. Не е изключено и да извикат полиция, както вече се е случвало, ако свалите банския си там.

3.       Слънчев бряг

В слънчевия курорт нудистите са заели закътано местенце, далеч от шума и хората по бански – устието на река Хаджийска. В миналото плажът е бил посещаван изключително от нудисти, но днес само малки групи се наслаждават там на слънцето, полегнали голи върху пясъка.

4.       Синеморец

В Синеморец  нудистите са заели трудно достъпен плаж, до който се стига само по вода или по стръмни скали, наречен Липите, разположен на юг от града.

5.       Созопол

На Царския плаж от дълги години има обособена зона за нудисти, която е неофициална, но известна. През последните години единични семейства използват и крайчето на плаж Хармани, между скалите, където е по-диво, по-малко видимо и спокойно. Близо до Созопол, малко след Дюни, на плаж Алепу, разположен до живописно блато, далеч от постройки и в защитена местност, също може да се изкъпете голи в морето. Плажът е незастроен, без заведения и чадъри, неохраняем и толкова огромен, че спокойно може да плажувате, без да търсите по-закътана зона, тъй като през юни и септември и през делничните дни около вас няма да има хора на по-малко от 200 метра. Идеално за нудистите и търсещите спокойствие и уединение.

Това са най-красивите и усамотени плажове в България

6.       Иракли

Известен с дивата си природа и неописуема красота, плажът привлича много туристи, но е и посещаван от нудисти през годините.

7.       Бургас

В областния град нудистите са избрали закътан див плаж, през който минава само път за велосипеди, за да се наслаждават на слънцето и морската вода необезпокоявани. Неохраняемият плаж към солниците в посока Сарафово, дългата ивица Атанасовска коса е любим на нудистите и е тяхното място.

8.       Златни пясъци

В Златни пясъци сякаш можем да говорим за специален плаж за нудисти. Той е охраняем, има бар за нудисти и като цяло е един от малкото плажове, които функционират като нудитски, макар да не е официално обявен за такъв. Намира се под бившия къмпинг „Панорама”. Друго място до Златни пясъци, любимо на нудистите, е до местността Фичоза.

Може да срещнете нудисти по още много плажове у нас, тъй като няма закон, който да регламентира плажуването с или без бански. По-често обаче нудистите избират по-закътани места, за да се наслаждават спокойно на начина си на живот, без да пречат на плажуващите по бански.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com