Козметиката, която не е подходяща за зимата

6784
Козметиката, която не е подходяща за зимата
Снимка: iStock/Guliver

Дамите подбират козметиката си според кожата си и това е хубаво. През зимата също трябва да изберем подходяща, която да защити кожата ни, но също така и да я подхрани. Хубаво е от някои неща да се откажем зимата, за да можете да я защитите от студеното време.

Спрей за тяло

Много жени предпочитат спрей за тяло, вместо парфюми. Различни марки пускат лайт-версия на своите продукти. В спрея за тяло обаче се съдържат поне 70% спирт, който изсушава кожата и нарушава хидро-липидния баланс, което провокира раздразнения. Вместо да използвате спрей, можете да го замените с парфюмно масло – бадем, арган и витамин Е. Така ще ароматизирате кожата, но и ще я подхраните, което е особено важно за зимата.

5 грешки, които всички жени допускат при нанасянето на крем за лице

На пръв поглед в нанасянето на крем за лице няма нищо сложно. Но оказва се, че голяма част от жените допускат груби грешки в тази част ...

Също така, спреят за тялото може да предизвика алергична реакция, което не е особено подходящо за този период. Ако много ви харесват, използвайте ги през пролетно-летния период. Тогава кожата няма нужда от активна хидратация, а пък спирта не би навредил толкова много.

Хидратиращ гел, мус, пияна

Пяната, гелът, мусът, млякото – всички тези неща попиват бързо и не оставят защитен слой. Удобни са използване, защото не изискват попиване, както е при по-мазните лосиони. През зимния период обаче кожата има нужда да бъде подхранена именно от масла, които осигуряват бързо възстановяване на епидермиса. За целта можете да използвате козметика, която съдържа мед, бразилски орех, карите и овес.

Това се препоръчва за хората, които имат суха кожа. През зимата тя се нуждае от още по-голямо подхранване, защото студът влияе много негативно. Ако не приложите подходящата козметика, можете да видите как кожата се бели или пък започва да ви дразни, без да имате видимо обяснение за това.

Разкрасяващи продукти от далечното минало, които се използват и до днес

Когато стане въпрос за бюти процедури и козметика, обикновено всеки показва стремеж към новото, модерното и иновативното. Като че ли се...

Фондьотен или коректор

Ако кожата ви е мазна или комбинирана, то по време на зимния период може би е добре да се замислите за смяна на средството, което използвате за коригиране на тена. Козметиката, която е предназначена за изравняване на тена, често има надпис „oil free“, което означава, че не провокира мастните жлези.

През зимата обаче дори и мазната кожа има нужда от помощ при подхранването. Козметичните масла със съдържание на кайсия, кокос или карите могат да предизвикат появата на черни точки. На мазната кожа е нужно да приложите леко масло, което и да я хидратира и предпазва от влиянието на студеното време. Такива масла са етеричните, а с тях и ще я ароматизирате с приятен аромат. Популярните масла от лавандула, мента и други са подходящи, а и носят успокояващо действие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com