Край на неприятните телесни миризми с тези 10 продукта ще ИЗЧЕЗНАТ

1849
Край на неприятните телесни миризми с тези 10 продукта ще ИЗЧЕЗНАТ
Снимка: iStock/Guliver

Прекомерното изпотяване не е приятно на нито един човек, но има и храни, които изострят миризмата и увеличават отделянето на токсини. Такива са например кафето, доматите и зелето.

Баба ми каза как да се отърва от неприятната миризма в кухнята

Днес ще ви представим 10 продукта, с които може да предотвратите тези нежелани реакции:

Кокосово масло

Кокосовото масло ще помогне за премахването на лошата миризма, но не очаквайте да спре изпотяването. То редуцира микроорганизмите, причиняващи остър мирис и има антимикробни свойства. Използвайте след баня 1-2 пъти дневно в зоната под мишниците.

Лимон и цитруси

Лимонът редуцира лошия дъх и лошата миризма на пот. Ако не дразни стомаха ви, чаша лимон сутрин на гладно би се справила с лошия дъх в устата, а за тялото – натрийте зоните на мишниците и стъпалата например със сока от половин лимон, изчакайте известно време и вземете душ.

Семена от сминдух

Семената му са антиоксидантни, елиминират токсините и предотвратяват лошата миризма. Приема се под формата на чай – 1 ч. л. семена от сминдух и преварена вода, оставяте още малко на котлона и сте готови с отварата. 

Пшенична трева

Пшеничната трева също се бори усилено с лошите миризми. Това е благодарение на фолиевата киселина, протеините и витамините в състава й. Консумирайте я ежедневно според предпочитанията си – прясна (40 г) или на прах (3 г).

Магданоз

Магданозът пречиства организма и се бори с лошата миризма. Има свеж аромат и високо съдържание на хлорофил, които се борят с неприятния мирис.

Градински чай

Как може да се отървете от мухлясалата миризма в дрехите?

Ако имате проблем с неприятната мухлясала миризма, която е обхванала дрехите ви, значи сте на правилното място. Създадохме най-подробно...

Градинският чай има много свойства и ползи за организма. Някои от които са отхрачващо, диуретично, противовъзпалително, антибактериално и др. В състава си съдържа флавоноиди, фитонциди, витамини и други полезни съединения.
Листата и цветовете на градинския чай помагат в борбата с изпотяването. Може да се използват в чайове и отвари, а може да се добавят и във ваната и да се поставят върху тялото. Обаче трябва да бъдете внимателни, тъй като от високата концентрация на биологични вещества може да получите страничен ефект. Убедете се, че нямате алергии например, преди да прибегнете към градинския чай.

Мента

Ментата действа успокояващо и редуцира сигналите, изпращани към потните жлези. Може да консумирате прясна, суха или да използвате етерично масло.

Канела

Канелата премахва лошата миризма от устната кухина. При ежедневно консумиране може да подейства и на телесните миризми, както и на самото изпотяване.

Само това спасява от миризмата на чесън в устата

Чесънът е един от най-полезните зеленчуци, които успяват да ни предпазят от редица грипни заболявания. Колкото по-често го поднасяме на...

Зелен чай

Зеленият чай е подходящ за справянето с всички видове неприятни миризми, има стягащо и антибактериално свойство, борещо се с изпотяването. Консумирайте ежедневно, като бонус получавате и ускоряване на метаболизма.

5 съвета за справяне с миризмата при изпотяване

Розмарин

В розмарина има хлорофил и ментол, както и цинк, които предотвратяват изпотяването и премахват лошата миризма. Препоръчваме ви и релаксиращи вани с розмарин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Три зловещи знака, че скоро ще ви сполетят неприятности: Ако ги забележите, пазете се

9 неща, които една богата жена никога не би носила

7 тайни за съблазняване на мъжете от най-известната куртизанка в историята

Защо проверяват японските ученички дали носят бельо?

Как да се отървете от миризмата на изгоряло у дома?

Защо носът и други части на тялото сърбят: възможни причини и народни предзнаменования

Ражда се нова ера! Ретрограден Плутон и преход на Плутон от Козирог към Водолей до 19 ноември

4 зодии, които ще намерят любовта през втората половина на 2024 г

8-те най-популярни въпроса за секса в интернет

Кои са най-големите притоци на Марица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com