X
 
 

Кралица Елизабет II се отказа от дрехите от естествени кожи

377 0
photo of Кралица Елизабет II се отказа от дрехите от естествени кожи
Снимка: Getty Images/Guliver
За британската кралица Елизабет II вече няма да се правят дрехи от естествени кожи, съобщава БГНЕС, позовавайки се на Deutsche Welle.

Новината беше приветствана от защитниците на правата на животните.

Нова форма на протест заради ценните кожи - хора влизат в клетка пред парламента

Представители на сдружение КАЖИ ("Кампании и активизъм за животните в индустрията") и Гражданската инициатива за забрана добива на ценн...

Бъкингамският дворец разпространи изявление, че за новите дрехи на Елизабет няма да бъдат използвани истински кожи. Решението не засяга вече съществуващите дрехи в гардероба ѝ.

Личният гардеробиер на Елизабет II Анджела Кели разкри информацията в новата си книга, преди от двореца да я потвърдят. В книгата пише още, че Елизабет Втора има специален служител, който да носи обувките ѝ, преди тя да ги обуе за първи път.

"Развълнувани сме от решението на кралицата са спре да носи кожи", каза Клеър Бас, директор на организацията за защита на животните Humane Society International UK. Бас добави, че се надява такива новини да накарат хората да смятат, че носенето на кожи вече не е модерно.

Отглеждането на животни заради кожите им е забранено в Обединеното кралство, но вносът и продажбата на кожи са разрешени.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители